Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δήμητρα Κεχαγιά: Kαλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους εσάς, τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που ξεκινάτε την προσπάθεια σας στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σε μία χρονιά δύσκολη, που πέρασε από πρωτόγνωρες αντιξοότητες, σε μία προσπάθεια να μείνουμε όλοι μας υγιείς και ασφαλείς, φθάσατε στην πρώτη μεγάλη δοκιμασία για ένα καλύτερο αύριο, για την αναζήτηση νέων γνώσεων και εμπειριών.

Σας καταλαβαίνω απόλυτα, τόσο ως μητέρα, όσο και ως πρώην μαθήτρια που έζησε την ίδια διαδικασία πριν χρόνια.  Σταθείτε, λοιπόν, σ’ αυτή τη δοκιμασία με αισιοδοξία, θετική διάθεση και την πεποίθηση, πως οι κόποι και οι προσπάθειές σας θα δικαιωθούν.

Έχετε ισχυρούς συμμάχους στην προσπάθεια αυτή: Τους γονείς και τους καθηγητές σας. Σας συμπαραστέκονται δίνοντας ότι μέσα διαθέτουν, αλλά κυρίως την αγάπη και την πίστη τους σε εσάς.

Δώστε τον καλύτερο εαυτό σας, με ηρεμία και νηφαλιότητα, για το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία, μια πρόκληση, μια ευκαιρία. Είναι όμως μία από τις πολλές προκλήσεις και ευκαιρίες που θα συναντήσετε στην πορεία της ζωής σας.

Η ζωή δεν καθορίζεται μόνο από τις εξετάσεις, γι’ αυτό μην παγιδευτείτε στη λογική της «επιτυχίας» ή της «αποτυχίας». Συνεχίστε να αγωνίζεστε για την εκπλήρωση των ονείρων σας και πέρα από το ένα «γραπτό».

Είμαι βέβαιη πως έτσι κι αλλιώς, η δική σας γενιά θα καταφέρει να χτίσει ένα μέλλον καλύτερο από το παρόν που της παραδίδουμε.

Καλή επιτυχία!

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο