Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δήμητρα Κεχαγιά: Όλοι μαζί κρατάμε το Δήμο Πεντέλης καθαρό. Θετικά τα αποτελέσματα στην καθαριότητα από τη συνδυασμένη δράση των δημοτικών και των εξωτερικών συνεργείων

Μία διαφορετική αισθητά βελτιωμένη εικόνα σε όλους τους τομείς της καθαριότητας του Δήμου Πεντέλης έχει αρχίσει να διαφαίνεται, καθώς προχωρεί η υλοποίηση τους ολοκληρωμένου προγράμματος καθαριότητας της δημοτικής αρχής. Σταθερός στόχος η πόλη να καθαρίζεται με τον αποτελεσματικότερο τρόπο και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τους δημότες.

Το σχέδιο της δημοτικής αρχής υλοποιείται και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους και προβλέπει ακόμη την αναβάθμιση του εξοπλισμού του Δήμου και τη συνεργασία με εξειδικευμένα ιδιωτικά συνεργεία, για την κάλυψη των αναγκών που αδυνατεί να καλύψει η υπηρεσία του Δήμου, λόγω ανυπαρξίας εξοπλισμού και ικανού αριθμού οδοκαθαριστών και καθαριστριών.

Τι ειδικότερα πετύχαμε μέχρι σήμερα:

  1. Το συνεργείο οδοκαθαρισμού συνέδραμε στον καθαρισμό των σχολικών κτηρίων και των παιδικών σταθμών, καθώς και στον οδοκαθαρισμό και απολύμανση οδών και πεζοδρομίων της πόλης, με ιδιαίτερη έμφαση σε πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, καθώς και τους δρόμους όπου υπάρχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  2. Το συνεργείο καθαρισμού κτηρίων με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος, συνέδραμε τις καθαρίστριες των σχολείων στις απαιτήσεις για αποτελεσματικό καθαρισμό των σχολικών μονάδων, προκειμένου ο Δήμος να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας που απαιτούνταν για το άνοιγμα των σχολείων, μετά την άρση των μέτρων αποστασιοποίησης κατά του Covid-19.
  3. To συνεργείο φροντίδας πρασίνου έχει την ευθύνη για τη φροντίδα του πρασίνου σε επτά κοινόχρηστους χώρους και πλατείες του Δήμου, όπως το Άλσος Τσαγκάρη, το Άλσος Δαμανάκη, η Πλατεία Αγίου Σύλλα, η Πλατείας Αγίας Τριάδας, η Πλατεία της Νέας Πεντέλης, κ.α. Παράλληλα συνέβαλλε σημαντικά στις αποψιλώσεις και καθαρισμούς ξερών χόρτων σε διάφορα σημεία της πόλης, τόσο για τον καλλωπισμό της, όσο και για την αναγκαία προστασία που απαιτεί η καλοκαιρινή περίοδος και η πυροπροστασία.
  4. Ειδικό συνεργείο ανέλαβε τον τεμαχισμό των κλαδιών που είχαν συγκεντρωθεί, και συνέδραμε τα συνεργεία του Δήμου στη συλλογή κλαδιών από τους δρόμους της πόλης.
  5. Ειδικό συνεργείο απολυμάνσεων και καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων ξεκίνησε χθες καθαρίζοντας σχολαστικά την Πλατεία Μικρασιατών στα Μελίσσια (πλύσιμο – σφουγγάρισμα πλατείας, ελαιοχρωματισμός των κολώνων φωτισμού, των παρτεριών, των παγκακίων, της στάσης λεωφορείου, των προστατευτικών κολωνακίων περιμετρικά της πλατείας, και των καλαθιών απορριμμάτων κα.). Καθαρίστηκαν επίσης τα σιντριβάνια τα οποία θα επαναλειτουργήσουν μετά από αναγκαίες επισκευές.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Στην καθαριότητα κάνουμε πολλά. Προγραμματίζουμε ακόμη περισσότερα. Όμως δεν είμαστε ακόμη στα επίπεδα που έχουμε βάλει στόχο. Στους επόμενους μήνες, η καθαριότητα και η διαχείριση των απορριμμάτων στην πόλη μας θα αγγίζει τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Όλοι μαζί κάνουμε το Δήμο Πεντέλης καθαρό».

 

Πάρκο Τσαγκάρη, Μελίσσια

Πάρκο Δαμανάκη, Μελίσσια

Καθαρισμός Σχολικών Μονάδων, Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Μελίσσια

Καθαρισμός Πλατείας Μικρασιατών, Μελίσσια

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο