Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δήμητρα Κεχαγιά: Στόχος της δημοτικής μας αρχής είναι να βελτιώσουμε τη σχέση δημοτικών τελών/παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας προς τους πολίτες. Με τα ίδια χρήματα που πληρώνουν στο Δήμο, έχουν καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά σε συνέντευξη σε ερώτηση τοπικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας, αναφορικά με τα τέλη καθαριότητας που ισχύουν στο Δήμο, τόνισε:

Στόχος της δημοτικής μας αρχής είναι να βελτιώσουμε τη σχέση δημοτικών τελών / παρεχόμενων υπηρεσιών καθαρότητας προς τους πολίτες. Έτσι οι συμπολίτες μας με ίδια χρήματα που πληρώνουν στο Δήμο, θα έχουν καλύτερες υπηρεσίες από εμάς.

Ήδη έχουμε καταφέρει:

  • Με τη συνεργασία δημοτικών υπηρεσιών, αλλά και ιδιωτικών συνεργείων, να έχουμε πλέον συχνό οδοκαθαρισμό σε όλους τους δρόμους της πόλης, κάτι που δεν υπήρχε νωρίτερα. Στους περισσότερους δρόμους πετυχαίνουμε οδοκαθαρισμό σε εβδομαδιαία βάση.
  • Πάλι με τον ίδιο συνδυασμό, πετυχαίνουμε άμεση απομάκρυνση κλαδιών, ογκωδών αντικειμένων και μπάζων.
  • Η αύξηση του κόστους διαχείρισης του ΕΣΔΝΑ, που για το τρέχον έτος 2021 εκτιμάται σε 160.000 περισσότερα, θα απορροφηθεί από το Δήμο.
  • Η αύξηση του ανωτέρω κόστους κατά έτος που αναμένεται τα επόμενα χρόνια, δεν θα μετακληθεί στους δημότες, αλλά θα επιδιωχθεί να αντισταθμιστεί με σημαντική αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης του Δήμου μας.
  • Έχουμε εξασφαλίσει ποσό 2 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του αναγκαίου εξοπλισμού για την καθολική εφαρμογή στην πόλη μας της ξεχωριστής συλλογής βιοαποβλήτων. (3 απορριμματοφόρα και πάνω από 2000 καφέ κάδοι, κ.α.). Οδεύουμε προς το τέλος του διαγωνισμού και εκτιμούμε ότι ο εξοπλισμός θα έχει έρθει στο Δήμο μας το πρώτο εξάμηνο του 2021.
  • Αποκτάμε σύντομα ένα νέο απορριμματοφόρο, σε αντικατάσταση παλαιού άνω της 20ετίας. Εντός πρώτου εξαμήνου το παραλαμβάνουμε.
  • Αναμένουμε την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης από την Περιφέρεια Αττικής για την προμήθεια άλλων δύο νέων απορριμματοφόρων, σε αντικατάσταση ισάριθμων παλαιών, άνω της 20ετίας.
  • Με το σταθμό μεταφόρτωσης αποβλήτων, θα μειώσουμε το κόστος μεταφοράς αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Φυλής και σε λοιπές νόμιμες εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων σε ποσό περίπου 250.000 ευρώ ετησίως.

Έτσι πετύχαμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τα χρήματα που πληρώνουν οι δημότες και να αυξήσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, έχοντας πετύχει η πόλη μας να είναι καθαρή και τακτοποιημένη, όπως υποσχεθήκαμε προεκλογικά.

Συνεχίζουμε βάζοντας στόχο αφενός η πόλη να παραμένει διαρκώς καθαρή και τακτοποιημένη, αφετέρου να πετύχουμε να αυξήσουμε σημαντικά τα ποσοστά της ανακύκλωσης των απορριμμάτων του Δήμου μας.

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο