Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δράση Προληπτικής Ιατρικής από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πεντέλης και το ΕΔΔΥΠΠΥ: Δωρεάν έλεγχος για το ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής από 16-20/1

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πεντέλης, σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ, στο πλαίσιο προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής, διοργανώνει Δωρεάν προληπτικό και ενημερωτικό έλεγχο για το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής από 16-20 Ιανουαρίου 2023.

Το ανεύρυσμα της αορτής είναι μία νόσος που πρέπει να διαγιγνώσκεται εγκαίρως. Η διάγνωσή της πραγματοποιείται με υπερηχογράφημα Κοιλιακής Αορτής σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και  για τα οποίο έχει αποδειχθεί πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων μπορεί να σώσει ζωές.

Η δράση απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες και θα πραγματοποιηθεί και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες ως εξής:

  • 16 και 17 Ιανουαρίου στα Μελίσσια στο Α΄ ΚΑΠΗ (Αγίων Σαράντα 2 & 28ης Οκτωβρίου) από 9 π.μ. έως 2 μ.μ.
  • 18 Ιανουαρίου στη Νέα Πεντέλη, στο Πνευματικό Κέντρο (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου) από 9 π.μ. έως 2 μ.μ.
  • 19 Ιανουαρίου στην Πεντέλη, στο κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης (Ηγουμένου Μακρυγιάννη 2) από 9 π.μ. έως 2 μ.μ.
  • 20 Ιανουαρίου στα Μελίσσια στο Α΄ ΚΑΠΗ (Αγίων Σαράντα 2 & 28ης Οκτωβρίου) από 9 π.μ. έως 2 μ.μ.

Όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Υγείας, Ιατρός – Ειδική Παθολόγος κυρία Ελένη Πολίτη «πρόκειται για  μια πολύ σημαντική δράση που συμβάλλει στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής καθώς σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η πάθηση αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί, ή ακόμη και να θεραπευτεί εάν διαγνωστεί έγκαιρα».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί υπό τον συντονισμό του ψυχολόγου υγείας κ. Τσιοπανά Βασίλη και την ιατρική επίβλεψη του καρδιολόγου κ. Παύλου Παυλίδη.

Απαραίτητη η επικοινωνία για κλείσιμο Ραντεβού, ηλεκτρονικά στον παρακάτω διαδικτυακό σύνδεσμο:

https://prolipsipenteli.intelliqueue.gr/

ή τηλεφωνικά στο: 2108100884 και ώρες 08.00-16.00.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο