Δήμος Πεντέλης

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

30 Σεπτεμβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Έμφαση στην ασφάλεια των μαθητών δίνει ο Δήμος Πεντέλης. Πραγματοποιήθηκε ειδικό σεμινάριο των σχολικών τροχονόμων από στελέχη της Τροχαίας, με στόχο την αρτιότερη εκπαίδευσή τους

Οι σχολικοί τροχονόμοι επιτελούν ένα ουσιαστικό λειτούργημα φροντίζοντας την ασφάλεια στη μετακίνηση από και προς τα δημοτικά σχολεία της πόλης μας. Η δημοτική αρχή στην προσπάθειά της να ενισχύσει τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, ζήτησε από την Τροχαία τη διοργάνωση εκπαιδευτικού σεμιναρίου, το οποίο παρακολούθησαν οι σχολικοί τροχονόμοι του Δήμου Πεντέλης.

Το σεμινάριο διεξήχθη από στελέχη της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, τα οποία ενημέρωσαν αναλυτικά, δίνοντας παράλληλα οδηγίες και κατευθύνσεις στους σχολικούς τροχονόμους, σχετικά με τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών στο σχολείο, τόσο κατά την έναρξη όσο και κατά τη λήξη των μαθημάτων.

Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης επισημάνθηκαν οι ιδιαίτερες δυσκολίες που παρουσιάζονται στα σημεία πρόσβασης και στις διαβάσεις πλησίον των σχολικών μονάδων, τα προβλήματα που άπτονται στην έλλειψη σεβασμού και ανυπακοής διερχόμενων οδηγών στο έργο των σχολικών τροχονόμων, κ.ά.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιμιλία Λεονταρίτου δήλωσε σχετικά:

«Η ασφάλεια στα σχολεία μας περνά μέσα από τη διαρκή εκπαίδευση και ετοιμότητα των σχολικών τροχονόμων, οι οποίοι συμβάλλουν καθοριστικά στην ομαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών και των συνοδών τους από τις σχολικές μονάδες. Για αυτό διοργανώσαμε αυτή τη σεμιναριακή εκπαίδευση προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες κατευθύνσεις από τους ειδικούς της Τροχαίας. Παράλληλα προσθέσαμε έναν ακόμη σχολικό τροχονόμο στα Σχολεία της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης, ενώ προμηθευτήκαμε και παραδώσαμε στους σχολικούς τροχονόμους νέο εξοπλισμό. Θα εξακολουθήσουμε μέσα από συνεχή επιμόρφωση, να διασφαλίσουμε ότι τηρούνται απόλυτα οι σωστές και ενδεδειγμένες συμπεριφορές από οδηγούς και πεζούς στο σχολικό περιβάλλον».

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο