Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

16 Απριλίου 2024

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Επεκτείνεται ταχύτερα το δίκτυο του φυσικού αερίου σε όλες τις περιοχές του Δήμου Πεντέλης

Το πρόγραμμα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε όλες τις περιοχές του Δήμου Πεντέλης οριστικοποιήθηκε και προχωρεί ταχύτερα από τον αρχικό προγραμματισμό. Η Δημοτική Αρχή πέτυχε να συμπεριληφθεί η Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης στο σχεδιασμό για το 2020 και έτσι ο κεντρικός αγωγός του φυσικού αερίου θα φτάσει στην πλατεία Χαραυγής και στο ΠΙΚΠΑ και Παίδων Πεντέλης μέσα στο 2020 και στην Πλατεία Αγίας Τριάδας και στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στις αρχές του 2021.

Μέσα στους επόμενους μήνες, το δίκτυο του φυσικού αερίου θα φτάσει σε όλα τα δημοτικά κτήρια και συγκεκριμένα:

Στην Πεντέλη: στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο, στο 1ο Νηπιαγωγείο Πεντέλης,  στο Ειδικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πεντέλης. Στη Νέα Πεντέλη: στο Γυμνάσιο-Λύκειο, στον παιδικό σταθμό και στο κλειστό γυμναστήριο. Στα δημοτικά καταστήματα της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης και στο 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων.

Έτσι, ο Δήμος θα πάψει να καταναλώνει πετρέλαιο για τις ανάγκες των δημοτικών του κτηρίων και θα εξοικονομήσει χρήματα συμβάλλοντας συγχρόνως στη βελτίωση της περιβάλλοντος.

Στα Μελίσσια και στη Νέα Πεντέλη, οι επεκτάσεις του δικτύου θα ολοκληρωθούν έως τα τέλη του 2021.  Ενδεικτικά αναφέρονται για τα Μελίσσια η περιοχή της Αγίας Μαρίνας και οι κάθετοι δρόμοι πέριξ των Λεωφόρων Πεντέλης και Πηγής. Στη Νέα Πεντέλη η επέκταση θα καλύψει, τόσο κεντρικά σημεία, όπως οι Λεωφόροι Πεντέλης και 25ης Μαρτίου, αλλά και το σύνολο σχεδόν των καθέτων δρόμων, έως και πέριξ του Λόφου του Προφήτη Ηλία. Η πλήρης κάλυψη της περιοχής της Πεντέλης, προβλέπεται να ολοκληρωθεί το έτος 2022.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε χαρούμενοι γιατί πετύχαμε δύο στόχους μας: πρώτο να γίνει πιο γρήγορα η επέκταση του δίκτυο φυσικού αερίου και δεύτερο να καλύψει σχεδόν όλη την πόλη μας, ταχύτερα από ότι είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Το φυσικό αέριο θα προσφέρει στους δημότες μας ποιοτικότερη, ασφαλέστερη και πιο οικονομική θέρμανση, αλλά και τεράστια οφέλη για το περιβάλλον, καθώς θα συντελέσει σημαντικά στη μείωση της ρύπανσης, μειώνοντας ταυτόχρονα το ενεργειακό αποτύπωμα του Δήμου μας. Παράλληλα θα εξοικονομήσουμε σημαντικούς πόρους προς όφελος του Δήμου, από τη μείωση του κόστους που θα προκύψει από την κατάργηση της χρήσης πετρελαίου θέρμανσης στις εγκαταστάσεις του».

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο