Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Επικοινωνία Κεχαγιά-Μανουσάκη: Στην τελική ευθεία η επιλογή αναδόχου για τη μεταφορά των πυλώνων στη Νέα Πεντέλη

Την ερχόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η τεχνική και οικονομική αξιολόγηση των προσφορών για την ανάδειξη αναδόχου για την υλοποίηση της παραλλαγής των δύο εναερίων γραμμών 400 kV Αργυρούπολη-Κουμουνδούρου και Παλλήνη-Αγ. Στέφανος (συνολικού μήκους 3.5 km). Με την επιλογή του αναδόχου το έργο θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί σε επτά μήνες. Αυτή ήταν η ενημέρωση που είχε η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά κατά την επικοινωνία της με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ κ. Μανούσο Μανουσάκη.

Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη μειοδότη για τη μεταφορά των πυλώνων του ΑΔΜΗΕ από τη Νέα Πεντέλη, ολοκληρώθηκε στις 21/8/2020, όπου οι ενδιαφερόμενες εταιρίες κατάθεσαν τις προσφορές τους.  Οι αρμόδιες υπηρεσίες ακολουθούν τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία περί δημοσίων έργων του νόμου Ν. 4412.

Το έργο, ύψους 3,2 εκατ. ευρώ δεν επιβαρύνει καθόλου το Δήμο και τους δημότες, καθώς η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά με τις κατάλληλες ενέργειες πέτυχε η χρηματοδότηση του να γίνει από τον ΑΔΜΗΕ και το ΕΣΠΑ.

Ο προϋπολογισμός του έργου προκύπτει από τις προβλεπόμενες τιμές του τιμολογίου των δημοσίων έργων. Το έργο περιλαμβάνει και τις απαιτούμενες αποξηλώσεις των καταργημένων τμημάτων των εναερίων γραμμών πέριξ του οικισμού της Νέας Πεντέλης.

Διάφορες δηλώσεις για τον προϋπολογισμό του έργου που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα δείχνουν απόλυτη άγνοια των σχετικών διαδικασιών και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε: “Από τη πρώτη μας στιγμή στη διοίκηση του Δήμου, δουλέψαμε, ώστε το έργο να γίνει χωρίς να επιβαρυνθεί ο Δήμος μας. Το πετύχαμε! Και η επιτυχία αυτή φαίνεται ότι ενοχλεί κάποιους… Τώρα σε συνεργασία με τον ΑΔΜΗΕ, παρακολουθούμε την πρόοδο των διαδικασιών ώστε να ξεκινήσει το έργο το ταχύτερο. Ευχαριστώ ξανά τον κ. Μανουσάκη για την άψογη συνεργασία μας και για την ταχύτητα με την οποία οι υπηρεσίες του ΑΔΜΗΕ προχωρούν στην τελική επιλογή αναδόχου. Ενημερώνομαι τακτικά για το θέμα, ώστε να μπορώ με τη σειρά μου να πληροφορώ αξιόπιστα τους πολίτες”.

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο