Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας | 16-22 Σεπτεμβρίου 2022 ΣΥΝΔΥΑΖΩ – ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΙ Δήμητρα Κεχαγιά: «Ο Δήμος Πεντέλης δηλώνει παρών σε κάθε μεγάλη δράση! Ειδικά, όταν αυτή βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας!»

Από το 2002 και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει καθιερωθεί η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας». Σκοπός αυτού του θεσμού αποτελεί η προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και η διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του σκοπού αυτού έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία καλείται να ενθαρρύνει την αλλαγή συμπεριφοράς και συνηθειών στις μετακινήσεις των πολιτών, δίνοντας ταυτόχρονα την απαραίτητη έμφαση σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Το πρόγραμμα του Δήμου Πεντέλη στον τομέα αυτό έχει ήδη προχωρήσει:

  • Ο Δήμος έχει ήδη εγκρίνει μελέτες που αφορούν στη βιώσιμη κινητικότητα και στην ηλεκτροκίνηση, τα οποία προωθεί σταδιακά προς υλοποίηση.
  • Ο Δήμος Πεντέλης έχει εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις περίπου 13 εκατ. ευρώ για ολοκληρωμένα έργα και παρεμβάσεις αναπλάσεων σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως πόλοι έλξης μετακινήσεων σε γειτονιές και στις τρεις δημοτικές κοινότητες με στόχο την προσβασιμότητα, τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, την ασφαλή μετακίνηση και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος.
  • Ο Δήμος Πεντέλης έχει ολοκληρώσει μελέτες αστικών αναπλάσεων που δίνουν έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα και με αυτές διεκδικεί χρηματοδοτήσεις πάνω από 20 εκατ. ευρώ.
  • Ταυτόχρονα, ο Δήμος προωθεί εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης με ενίσχυση της μικροκινητικότητας και έχει εξασφαλίσει 3 εκατ. ευρώ περίπου για χρηματοδότηση προμήθειας ηλεκτρικών οχημάτων και ποδηλάτων που θα διατεθούν στους κοινόχρηστους χώρους για χρήση από τους πολίτες και αντικατάσταση του στόλου δημοτικών οχημάτων με ηλεκτρικά οχήματα με κύριο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Στο πρόγραμμα αυτό εντάσσεται και η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022, με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου στο Δήμο μας για την προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους. Το φετινό πρόγραμμα υλοποιείται και στα Μελίσσια και την Πεντέλη και αγκαλιάζει όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Πεντέλης δηλώνει παρών σε κάθε μεγάλη δράση! Ειδικά, όταν αυτή βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας! Από την πρώτη στιγμή, δραστηριοποιούμαστε με συγκεκριμένο σχέδιο για την εξασφάλιση των χρηματοδοτήσεων που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρώσουμε έργα και να υλοποιήσουμε δράσεις ασφαλών μετακινήσεων και καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους. Καλούμε τους συνδημότες μας να αγκαλιάζουν τις προσπάθειες αυτές και να συμμετέχουν ενεργά.

Για την υλοποίηση όλων αυτών, ευχαριστούμε την Τεχνική μας Υπηρεσία και ειδικότερα τον Διευθυντή κ. Χριστίδη και τη συνεργάτη μας κα Τάτση, όπως και την Αντιδήμαρχο Άντα Μπούσουλα για τις άοκνες προσπάθειές τους να υλοποιηθεί κάθε πτυχή του συγκεκριμένου προγράμματος.»

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, Άντα Χάνου-Μπούσουλα, από την πλευρά της τόνισε: «Φέτος, με σύνθημα «Συνδυάζω – Μετακινούμαι»,  επιδιώκουμε  να ευαισθητοποιήσουμε  μικρούς και μεγάλους  στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης με ασφάλεια. Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Ι.Ο.Α.Σ. – «Πάνος Μυλωνάς», διοργανώνουμε  βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά με τη δημιουργία ειδικής πίστας ποδηλάτου και δράσεις για ενήλικες με επίδειξη οχήματος ανατροπής για τη σημαντικότητα χρήσης ζώνης σε θέματα οδικής ασφάλειας. Θα είναι χαρά μας η συμμετοχή των συμπολιτών μας.»

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο