Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Ευρωεκλογές 9ης Ιουνίου 2024 -Επιστολική ψήφος

Ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, οι Απόδημοι Έλληνες και Ελληνίδες μπορούν πλέον να ψηφίζουν χωρίς να μετακινούνται ή να επιβαρύνονται με έξοδα. Επίσης, εκλογείς εντός της χώρας, οι οποίοι για λόγους συγκυριακούς ή άλλους δυσκολεύονται ή δεν έχουν τη δυνατότητα προσέλευσης σε εκλογικό τμήμα, διευκολύνονται πλέον να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ωφελούνται ιδιαιτέρως συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, όπως άτομα με αναπηρία, εποχικά εργαζόμενοι, φοιτητές, εργαζόμενοι τις Κυριακές κλπ.

Οι εντός Ελλάδας εκλογείς εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω του συνδέσμου http://epistoliki.ypes.gov.gr και εγγράφονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου αποκλειστικά μέσω taxisnet κάνοντας χρήση των προσωπικών τους διαπιστευτηρίων. Εναλλακτικά, μπορούν να εγγραφούν μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών

Οι Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό μπορούν να εισέλθουν στην παραπάνω εφαρμογή και να εγγραφούν με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

-Μέσω taxisnet (εφόσον διαθέτουν διαπιστευτήρια εισόδου).

-Υποβάλλοντας τα στοιχεία του ελληνικού τους διαβατηρίου και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας συνδυαστικά.

-Υποβάλλοντας τα στοιχεία του ελληνικού τους διαβατηρίου και του αριθμού δημοτολογίου συνδυαστικά. Εναλλακτικά, μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες ελληνικές Προξενικές Αρχές (Γενικά Προξενεία, Προξενεία, Προξενικά Γραφεία Πρεσβειών)

Η ανωτέρω διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι και την μέχρι την 29η Απριλίου 2024 και ώρα Ελλάδας 23:59.

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο