Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

H Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά ενημέρωσε τους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών για το θέμα του ΝΙΕΝ

Σε ενημέρωση των Επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών του Δήμου Πεντέλης για το θέμα της απόκτησης του ΝΙΕΝ, προέβη η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά συγκαλώντας έκτακτη ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, με τηλεδιάσκεψη χθες Τετάρτη 20/5. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων.

Η Δήμαρχος, μετά από την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ, να παραχωρήσει τη χρήση χώρου πρασίνου 110 στρεμμάτων του ΝΙΕΝ στο Δήμο Πεντέλης για εννέα χρόνια, παρουσίασε στους επικεφαλής τα ζητήματα που προκύπτουν έως την τελική υπογραφή για την απόκτηση του χώρου. 

Αναφέρθηκε κυρίως στους δασικούς περιορισμούς, οι οποίοι επιβάλλουν τη σύνταξη διαχειριστικής μελέτης για το συγκεκριμένο χώρο, αλλά και τις επιτρεπόμενες χρήσεις του, οι οποίες θα τον μετατρέψουν σε ένα προστατευμένο και μοναδικό χώρο περιπάτου, που θα φιλοξενεί ήπιες ανοικτές πολιτιστικές δραστηριότητες χωρίς να αλλοιώνουν το δασικό του χαρακτήρα.

Στη σύσκεψη, η οποία διεξήχθη σε κλίμα καλής συνεργασίας, ανταλλάχθηκαν απόψεις για το πλαίσιο και τις χρήσεις που θα επιτραπούν, ώστε να υπάρξει σύγκλιση απόψεων για την καλύτερη δυνατή προστασία και διαχείριση του χώρου, έως την τελική υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο