Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Καλύτερος φωτισμός, μείωση ενέργειας. Τοποθετούνται 500 νέα φωτιστικά δημοτικού φωτισμού χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Δήμητρα Κεχαγιά: Αλλάζουμε σχεδόν το σύνολο του δημοτικού φωτισμού, εξοικονομούμε ενέργεια, προστατεύουμε το περιβάλλον

Βρίσκεται σε εξέλιξη τον τελευταίο μήνα, η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων με καλύτερη ποιότητα φωτισμού και πολύ λιγότερες ανάγκες σε ενέργεια κατά 65% περίπου.

Τα νέα φωτιστικά έχουν ήδη τοποθετηθεί στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στα Μελίσσια και σε πολλές πλατείες, άλση και παιδικές χαρές όπως:

  • Πλατεία Αγίου Γεωργίου στα Μελίσσια
  • Πλατεία Κύπρου, Νέα Πεντέλη
  • Άλσος Ηγουμένου Μακρυγιάννη, Πεντέλη
  • Άλσος και Παιδική Χαρά στην οδό Θήρας, Μελίσσια
  • Πλατεία και Παιδική χαρά Ηρώων Πολυτεχνείου , Νέα Πεντέλη
  • Παιδική χαρά και κοινόχρηστος χώρος πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Μαγγίνα), Μελίσσια
  • Γήπεδα Τέννις στην οδό Μοσχοπόλεως, Μελίσσια
  • Παιδική Χαρά στην οδό Στεφανίας, Πεντέλη

Συνολικά προβλέπεται να τοποθετηθούν περίπου 500 νέα φωτιστικά, να συντηρηθούν οι υφιστάμενοι ιστοί και να τοποθετηθούν νέοι όπου απαιτείται, καθώς και να γίνει εγκατάσταση φωτισμού στις παιδικές χαρές που δεν έχουν φωτισμό. Η τοποθέτηση τους αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός μηνός.

Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 335.209,00 ευρώ και η δαπάνη καλύπτεται με πόρους του Δήμου.

Η τοποθέτηση των φωτιστικών εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της δημοτικής αρχής για αλλαγή του συνόλου των φωτιστικών του δημοτικού φωτισμού με νέα φωτιστικά καλύτερης απόδοσης και χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας. Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται να τοποθετηθούν ακόμη 4.600 νέα φωτιστικά σε αντικατάσταση των φωτιστικών που καταργούνται από την υπογειοποίηση των καλωδίων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, μέσης και χαμηλής τάσης.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά:

«Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της υλοποίησης μιας πολύ μεγάλης παρέμβασης για τη βελτίωση του δημοτικού φωτισμού και τη μείωση των ενεργειακών αναγκών του Δήμου μας. Τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε αλλάξει σχεδόν το σύνολο του δημοτικού φωτισμού, με νέα φωτιστικά καλύτερης απόδοσης, που θα μειώσουν την ενέργεια που καταναλώνουμε στο δημοτικό φωτισμό σε ποσοστό άνω του 65%. Έτσι εξοικονομούμε χρήματα και ενέργεια και προστατεύουμε το περιβάλλον, φέρνοντας το Δήμο πιο κοντά στην κλιματική ουδετερότητα το 2030. Με δυο καλά μελετημένες και συμπληρωματικές παρεμβάσεις, η μία από πόρους του Δήμου, που αλλάζουμε περίπου 500 φωτιστικά και η άλλη από πόρους του ΕΣΠΑ που αλλάζουμε 4.600 φωτιστικά καταφέρνουμε μέσα σε 4 χρόνια να αλλάξουμε το σύνολο σχεδόν του δημοτικού μας φωτισμού. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας και με συγκεκριμένα έργα και αποτελέσματα βελτιώνουμε καθημερινά την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

 

Δείτε βίντεο νυχτερινής λήψης από ψηλά, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου πριν και μετά την τοποθέτηση των νέων φωτιστικών σωμάτων

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο