Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για το βαθμό κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς από την ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης

Καθημερινά, για όλη της διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, θα ενημερώνει ο Δήμος Πεντέλης τους πολίτες για το βαθμό επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης, σε ειδικά διαμορφωμένο και ευδιάκριτο σημείο της ιστοσελίδας, https://penteli.gov.gr/.

Η υπηρεσία αυτή καθιερώνεται για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η αντιπυρική περίοδος και στοχεύει στην καθημερινή πληροφόρηση των πολιτών επίπεδο Κινδύνου Πυρκαγιάς, όπως αυτή ανακοινώνεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Για επιπλέον πληροφόρηση οι πολίτες θα μπορούν να κατευθύνονται στην ειδική σελίδα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π., όπου διακρίνονται οι κατηγορίες κινδύνου, σε χαμηλή, μέση, υψηλή και πολύ υψηλή, βαθμολογούμενες αντίστοιχα με αριθμούς από το 1 έως το 4. Η κατηγορία με αριθμό 5, κατά κανόνα, εμφανίζεται σπάνια στο χάρτη.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις κατηγορίες κινδύνου με βαθμό επικινδυνότητας από 3 και άνω. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρχει και ενημέρωση με άλλα τεχνολογικά μέσα.

Η νέα υπηρεσία του Δήμου Πεντέλης ανήκει στο πλαίσιο της παροχής νέων ψηφιακών υπηρεσιών προς τους Δημότες, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε:

«Εισάγουμε σήμερα μια νέα υπηρεσία πληροφόρησης προς τους Δημότες μας, ώστε να μπορούν να είναι ενήμεροι συνεχώς για τα θέματα πολιτικής προστασίας, καθώς στα ζητήματα αυτά απαιτείται εγρήγορση από όλους μας και στενή συνεργασία μεταξύ Δήμου και πολιτών.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να ενημερώνονται καθημερινά για το βαθμό επικινδυνότητας πυρκαγιάς, καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η αντιπυρική περίοδος, να ακολουθούν τις οδηγίες και να αποφεύγουν εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο πυρκαγιάς, όπως δυστυχώς απερίσκεπτα είχαμε την καταστροφή στο Μάτι πριν από περίπου 2 χρόνια».

 

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο