Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

…κι όλο τραγουδάω για χατίρι σου. Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή. Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 και ώρα 9 μ.μ.

Ο Σταύρος Κουγιουμτζής ήταν ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζε η απλότητα και η ταπεινότητα. Εκφραζόταν μέσα από το έργο του, δημιουργώντας τραγούδια, πάντοτε με τις δικές του απέριττες ενορχηστρώσεις, απλά, ευαίσθητα, άμεσα, συγκινητικά, γεμάτα αλήθεια και κοινωνικά μηνύματα αλλά και αστείρευτο ρομαντισμό.

Ο Σταύρος Κουγιουμτζής πάντρεψε την κλασική παιδεία με το λαϊκό τραγούδι.

Διέθετε κλασική παιδεία με πτυχίο πιάνου και σύνθεσης.

Έτσι δημιούργησε ένα πολύτιμο κράμα γνώσης και ψυχής εξυμνώντας τον έρωτα, την ξενιτιά, το χωρισμό, τη φτώχεια, τους αγώνες των βιοπαλαιστών, την αγάπη, τη φύση, την ίδια τη ζωή.

Όπως έχει πει η αδελφή του και συγγραφέας Μαρία Κουγιουμτζή,

“…ήταν ένας άνθρωπος ονειροπόλος. Ονειρευόταν έναν Κόσμο καλύτερο, ηθικότερο και αισθητικότερο. Πίστευε πολύ στην Τέχνη και στο πνεύμα. Η ονειροπόλησή του δεν ήταν παθητική, ήταν ενεργητική. Δούλευε και πάλευε με πάθος γι’ αυτό που πίστευε και είχε ολόψυχα αφοσιωθεί στην Τέχνη.

…Αυτός ήταν στην ουσία ο αδερφός μου, ένας εραστής της Τέχνης και της Ανθρωπιάς.”

Σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας με τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει, αποτίνοντας τιμή στο μεγάλο Έλληνα συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή.

  • Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Πεντέλης
  • Φωνητικό Σύνολο Δήμου Πεντέλης
  • Παιδική Χορωδία Δήμου Πεντέλης
  • Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Διδασκαλία: Κατερίνα Παπακωνσταντίνου

  • Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, υπό τη διδασκαλία της Σταυρούλας Παπακωνσταντίνου

Ενορχήστρωση: Γιώργος Αναστασόπουλος

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο