Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

30 Νοεμβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δήμο Πεντέλης στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της δημοτικής αρχής. Δηλώσεις ενδιαφέροντος για μαθητές και εθελοντές εκπαιδευτικούς έως 27 Σεπτεμβρίου. Δήμητρα Κεχαγιά: Είμαστε κοντά στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, προσπαθούμε όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες

Ο Δήμος Πεντέλης, συνεχίζοντας τις δράσεις και τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας, υλοποιεί την δράση «Κοινωνικό Φροντιστήριο – Δήμου Πεντέλης». Στόχος του προγράμματος είναι  η  υποστήριξη μαθητών/-τριών των οποίων η οικογένεια δεν δύναται να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις ενός ιδιωτικού φροντιστηρίου, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην γνώση και στην παιδεία.

Η  δράση παρέχεται σε συνεργασία με ιδιωτικά φροντιστήρια και με εθελοντές καθηγητές .

Η επιλογή των μαθητών θα γίνεται με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια από το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας  του Δήμου Πεντέλης.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Πρόκειται για ακόμη μία στοχευμένη ενέργεια του Δήμου μας, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής πολιτικής, η οποία θα ανακουφίσει σημαντικά οικογένειες και μαθητές χαμηλότερου εισοδήματος δίνοντάς τους παράλληλα ίσες ευκαιρίες. Ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων, αλλά και μεμονωμένους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με συναίσθημα προσφοράς και ανιδιοτέλειας ανταποκρίθηκαν την πρόσκλησή μας για παροχή δωρεάν μαθημάτων, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά πως η ανθρωπιά και ο εθελοντισμός αποτελούν μία από τις κινητήριες δυνάμεις της κοινωνίας μας».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γεωργία Μητροπούλου από την πλευρά της τόνισε:

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα φροντιστήρια και τους εκπαιδευτικούς του Δήμου μας, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στη δράση μας αυτή, η οποία έχει σκοπό να σταθεί αρωγός στις ευαίσθητες ομάδες της τοπικής κοινωνίας μας».

Μαθητές:

Δηλώσεις ενδιαφέροντος ηλεκτρονικά:

https://penteli.intelligentcity.gr/icityops/taxis_login.php?cc_id=48

Ή και στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πεντέλης, (Σκιάθου 5 & Μπακογιάννη, Μελίσσια) μέχρι την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2108100885 εσωτερικό 21 ή 31.  Αρμόδιοι υπάλληλοι: Ζαμάνου Μαρία, Στάμου Ασημίνα.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  • Αίτηση από το κηδεμόνα του μαθητή/τριας
  • Φωτοαντίγραφο ΑΔΤ ή γονέα – κηδεμόνα και παιδιού /ων.
  • Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος και Ε1.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ,
  • Κάθε άλλο έγγραφο , που μπορεί να αποτελεί κοινωνικό κριτήριο όπως κάρτα ανεργίας, γνωμάτευση αναπηρίας κλπ.

Εκπαιδευτικοί

Στο πλαίσιο της ίδιας δράσης καλούνται οι καθηγητές και οι δάσκαλοι όλων των ειδικοτήτων που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού μέχρι την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 στο τηλέφωνο 2108100884 (κ. Ζαμάνου Μαρία) ή στο email: zamanou@melissia.gr.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο