Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Ξεκινούν από 15/11 από το Δήμο Πεντέλης 21 συνολικά προγράμματα εκμάθησης πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για τους δημότες. Δήμητρα Κεχαγιά: Η καλλιτεχνική έκφραση και η πολιτιστική δημιουργία των συμπολιτών μας αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την εμπέδωση του πολιτισμού ως στοιχείο της καθημερινής ζωής

Ο Δήμος Πεντέλης διοργανώνει πολιτιστικά και καλλιτεχνικά προγράμματα (μαθήματα και εργαστήρια) που απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά της πόλης.

Τα τμήματα θα ξεκινήσουν από τις 15 Νοεμβρίου.  Θα λειτουργήσουν και στις τρεις δημοτικές ενότητες (Μελίσσια, Νέα Πεντέλη, Πεντέλη), με την προϋπόθεση να υπάρχει επαρκής αριθμός μελών που θα συμμετέχουν. Η κράτηση θέσης θα γίνει με την αίτηση, την παρουσία στην πρώτη συνάντηση και την πληρωμή της αντίστοιχης συνδρομής.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά τμήμα και οι προϋποθέσεις συμμετοχής καθορίζονται από τις υγειονομικές διατάξεις που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά οι θεματικές ενότητες, οι ώρες (ανά εβδομάδα) και τα κόστη (ανά μήνα) έχουν ως εξής:

Προγράμματα για Ενήλικες

 1. Πολυφωνική Χορωδία (1,5 ώρα την εβδομάδα– Δωρεάν)
 2. Παραδοσιακή Χορωδία (2 ώρες την εβδομάδα – Δωρεάν)
 3. Βυζαντινή Χορωδία (2 ώρες την εβδομάδα – Δωρεάν)
 4. Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων (2 ώρες την εβδομάδα– Δωρεάν)
 5. Θεατρική Ομάδα για 55 και άνω (2 ώρες την εβδομάδα – Δωρεάν)
 6. Zumba (1 ώρα την εβδομάδα – 15 € μηνιαίως)
 7. Σύγχρονος Χορός (1 ώρα την εβδομάδα – 15 € μηνιαίως)
 8. Λογοτεχνικό Σαλόνι Μύηση στο Θέατρο μέσω της Λογοτεχνίας (2 ώρες την εβδομάδα –15 € μηνιαίως)
 9. Διαδικτυακός Πολιτισμός – γνωριμία μέσω των Social Media (1 ώρα την εβδομάδα – Δωρεάν)
 10. Παραδοσιακοί Χοροί (1 ώρα την εβδομάδα – 15 € μηνιαίως)
 11. Ελληνικοί Λαϊκοί Χοροί (1 ώρα την εβδομάδα – 15 € μηνιαίως)
 12. Χορευτική Γυμναστική (1 ώρα την εβδομάδα – 15 € μηνιαίως)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν την προτίμηση τους σε όσα προγράμματα τους ενδιαφέρουν στον παρακάτω διαδικτυακό σύνδεσμο:

https://penteli.intelligentcity.gr/icityops/taxis_login.php?cc_id=44

Προγράμματα για Παιδιά και εφήβους

 1. Παιδική Χορωδία (1 ώρα την εβδομάδα – 10 € μηνιαίως)
 2. Θεατρική Ομάδα Εφήβων (1,5 ώρα την εβδομάδα – 15 € μηνιαίως)
 3. Θεατρικό Παιχνίδι (1 ώρα την εβδομάδα – 15 € μηνιαίως)
 4. Hip Hop (1 ώρα την εβδομάδα – 15 € μηνιαίως)
 5. Cheerleading (1 ώρα την εβδομάδα – 15 € μηνιαίως)
 6. Μουσικοκινητική Αγωγή – Αρχές Μπαλέτου (για 4-6 ετών) (2 ώρες την εβδομάδα – 50 € μηνιαίως)
 7. Φιλαναγνωσία (για παιδιά) (1 ώρα την εβδομάδα – 10 € μηνιαίως)
 8. Δημοσιογραφία για παιδιά και εφήβους (1 ώρα την εβδομάδα – 20 € μηνιαίως)
 9. Δημιουργική Γραφή (1 ώρα την εβδομάδα – 20 € μηνιαίως)

Στις δραστηριότητες για παιδιά και εφήβους απαιτείται η συναίνεση των γονέων, οι οποίοι μπορούν να εκδηλώσουν την προτίμηση τους σε όσα προγράμματα τους ενδιαφέρουν στον παρακάτω διαδικτυακό σύνδεσμο:

https://penteli.intelligentcity.gr/icityops/taxis_login.php?cc_id=45

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη σοβαροί περιορισμοί και κανόνες έναντι στην πανδημία, που εξακολουθούμε να τηρούμε με ευλάβεια, καταφέρνουμε να ξεκινήσουμε τα τμήματα καλλιτεχνικής και πολιτιστικής δημιουργίας του Δήμου μας. Είμαι πεπεισμένη ότι η καλλιτεχνική έκφραση και η πολιτιστική δημιουργία των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των νέων ηλικιών αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την εμπέδωση του πολιτισμού ως στοιχείο της καθημερινής ζωής.

Παρά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι εκδηλώσεις μας το περασμένο καλοκαίρι είναι προφανές ότι αυτές είναι αναγκαίες αλλά δεν αρκούν για μία αποτελεσματική πολιτιστική πολιτική που θα πρέπει να διαρκεί όλο το χρόνο και να αναδεικνύει τη συμμετοχή και τη συλλογική δράση των συμπολιτών μας στο πεδίο του πολιτισμού και ειδικότερα στην ερασιτεχνική δημιουργία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν ως σήμερα ώστε να οργανωθούν οι συγκεκριμένες δραστηριότητες κατά τον καλύτερο τρόπο, ώστε να εξασφαλισθεί μία άρτια, αποτελεσματική και ασφαλής καλλιτεχνική δράση και λειτουργία και ιδιαίτερα την πρώην Αντιδήμαρχο Φωτεινή Μαρκαντώνη».

Η μέχρι τώρα Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Φωτεινή Μαρκαντώνη, η οποία είχε τη συνολική επιμέλεια της προετοιμασίας των προγραμμάτων δήλωσε:

«Προτεραιότητα του Δήμου Πεντέλης είναι η στήριξη της μέσης οικογένειας παρέχοντας ποιοτικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους με χαμηλό κόστος συμμετοχής.  

Ο εμπλουτισμός του ελεύθερου χρόνου των πολιτών με πνευματικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, καθώς και η συμμετοχικότητα σε κοινωνικές ομάδες συμβάλλουν στην προσωπική ανάπτυξη των εκπαιδευομένων και στην ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού. 

Με χαρά σας περιμένουμε να ενταχθείτε στα προγράμματά μας ώστε να αφήσουμε από κοινού το πνευματικό και αξιακό αποτύπωμα της κοινωνίας σε μία χρονική συγκυρία που πρέπει περισσότερο από ποτέ να ισχυροποιήσουμε τους δεσμούς μας».

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο