Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Λέσχη Ανάγνωσης Δήμου Πεντέλης. Διαβάζουμε και συζητάμε για βιβλία! – Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023, 5-7 μ.μ. – “Σταυραδέρφια” του Ερνστ Χάφνερ

Η Λέσχη Ανάγνωσης Δήμου Πεντέλης συνεχίζει τη λειτουργία της για δεύτερη συνεχή χρονιά. Μία Παρασκευή τον μήνα, από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα, συζητάμε για το βιβλίο που επιλέξαμε να διαβάσουμε, σε μια οικεία ατμόσφαιρα και σε ένα πλαίσιο φιλικού και εποικοδομητικού διαλόγου. Στόχος της Λέσχης Ανάγνωσης είναι να εμπλουτίσει τη ματιά μας απέναντι στα κείμενα, να μετατρέψει την ανάγνωση από μοναχική σε συλλογική διαδικασία, να προωθήσει τη φιλαναγνωσία και να δημιουργήσει, εν τέλει, μια κοινότητα ανθρώπων που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα.

Στις συναντήσεις καλούμε τακτικά συγγραφείς και συντελεστές από τον χώρο του βιβλίου για να συζητήσουν μαζί μας για το έργο τους. Την ευθύνη για τον συντονισμό της Λέσχης έχει η συγγραφέας και ποιήτρια Αλεξία Καλογεροπούλου.

Η συμμετοχή στη Λέσχη Ανάγνωσης Δήμου Πεντέλης είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους τους ενήλικους κατοίκους και δημότες μας. Δεν  απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις, αρκεί η αγάπη για το βιβλίο. Νέα μέλη είναι ευπρόσδεκτα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023, συζητάμε στη Λέσχη Ανάγνωσης Δήμου Πεντέλης για τα “Σταυραδέρφια” του Ερνστ Χάφνερ (μτφρ. Γιώτα Λαγουδάκου, εκδ. Αρμός). Ένα #βιβλίο που πρωτοκυκλοφόρησε το 1932 και έναν χρόνο αργότερα κάηκε από τους Ναζί μαζί με άλλα “επικίνδυνα” βιβλία που, κατά το Υπουργείο Προπαγάνδας του Γκέμπελς, χαρακτηρίζονταν από “αντιγερμανικό πνεύμα”.
5:00μμ – 7:00μμ στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Πεντέλης.

Σας περιμένουμε!

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο