Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Μαγευτικές βραδιές και πλήθος κόσμου στο 2ο Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους, με εκπληκτικές ερμηνείες από τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και με μία εξαιρετική συναυλία από Ελευθερία Αρβανιτάκη και Ελεονώρα Ζουγανέλη. Δήμητρα Κεχαγιά: Εξαιρετικά επιτυχημένο το 2ο Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους

Μαγευτικές βραδιές με πλήθος κόσμου στο 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους, όπου την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου παρακολουθήσαμε μία εκπληκτική βραδιά με τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο από τη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ και το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου μια μεγαλειώδη συναυλία στο κατάμεστο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας από την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Ελεονώρα Ζουγανέλη.

Ειδικότερα, η Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Παπαπέτρου, με την ενορχήστρωση του Κωστή Κριτσωτάκη, τη συνοδεία στο πιάνο του Θάνου Μαργέτη και του 9μελούς ορχηστρικού συνόλου, παρουσίασε με μοναδικό τρόπο γνωστά τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο, συνθετών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζηδάκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάνος Λοΐζος και άλλων, προσφέροντας μια ποιοτική καλλιτεχνική βραδιά στους εκατοντάδες συμπολίτες μας που παραβρέθηκαν στη συναυλία.

Το κοινό απόλαυσε μία λαμπερή μουσική βραδιά με αξέχαστα τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο – τραγούδια μίας εποχής που όλοι αγαπήσαμε και γλυκά νοσταλγούμε.

Το προηγούμενο Σάββατο δύο εξαιρετικές ερμηνεύτριες, γνωστές για το εξαιρετικό ταλέντο τους, η Ελεονώρα Ζουγανέλη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη χάρισαν σε ένα πρωτοφανές εξαιρετικό σε πλήθος και παλμό, κοινό μία συναυλία από αυτές που σπάνια γίνονται στην πόλη μας. Τραγούδια από ένα πλούσιο ρεπερτόριο, απογείωσαν το ρυθμό και ένωσαν το κοινό με τη σκηνή, σε μία μοναδική μουσική βραδιά που θα θυμούνται για χρόνια όσοι την παρακολούθησαν.

Στο σύντομο χαιρετισμό της κατά τη διάρκεια της συναυλίας η Δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά τόνισε:

«Το Φεστιβάλ Πεντελικού καταξιώνεται στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα και αυτό αποδεικνύεται από την πρωτοφανή παρουσία του κόσμου σήμερα εδώ. Βρισκόμαστε στην κορύφωση του Φεστιβάλ με εκπληκτικές εκδηλώσεις, πρωτόγνωρες για την πόλη μας, τόσο για την ποιότητά τους, όσο και για το επίπεδο ψυχαγωγίας που παρέχουν στους συμπολίτες μας.

Ευχαριστώ όλους όσοι εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται για την σημαντική επιτυχία που σημειώνει το Φεστιβάλ».

Χαιρετισμό απηύθυναν  επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Νεολαίας, Εκπαίδευσης Ενηλίκων και υπεύθυνη Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης Φωτεινή Μαρκαντώνη και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας, Τεχνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνη Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, Άντα Μπούσουλα.

Σήμερα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ., στο Μέγαρο Δούκισσας Πλακεντίας θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα ρεσιτάλ πιάνου από τον διακεκριμένο πιανίστα Μάριο Παντελιάδη, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στην Πλατεία της Νέας Πεντέλης, το Φεστιβάλ υποδέχεται την Έλενα Παπαρίζου, ενώ θα ρίξει την Αυλαία του, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο 8 μ.μ. στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας με τη μεγάλη συναυλία του γνωστού συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου.

Σας περιμένουμε!

*Παρακαλούμε σημειώστε ότι για τη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου της 30ής Σεπτεμβρίου απαιτείται κράτηση στη σελίδα: festivalpentelikou.gr.

Το 2ο Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Αθηναίων και υποστηρίζεται χορηγικά από το μεγάλο χορηγό, τη ΔΕΗ, και τις εταιρίες ΜΕΓΑ, POLYGREEN, FLEXOPACK και ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ. Στην υλοποίηση του φεστιβάλ, συνδράμουν οι εθελοντές διασώστες του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών που καλύπτουν υγειονομικά τις εκδηλώσεις μας, καθώς και το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center με τη διάθεση ασθενοφόρου-κινητής μονάδας στους χώρους των εκδηλώσεων. Χορηγοί επικοινωνίας του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους είναι η ATHENS VOICE (www.athensvoice.gr) και ο ραδιοφωνικός σταθμός 102.5 ATHENS VOICE RADIO.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο