Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Με 2,24 εκατ. ευρώ από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης χρηματοδοτείται η ανάπλαση των οδών Γεννηματά, Θήρας και τμήματος της Ζωοδόχου Πηγής. Δήμητρα Κεχαγιά: Με έργα βελτιώνουμε την πόλη μας, βελτιώνουμε την οδική ασφάλεια

Άλλο ένα έργο που προετοίμασε και ωρίμασε η παρούσα δημοτική αρχή της Δήμητρας Κεχαγιά, θα δημοπρατηθεί τις επόμενες μέρες, μετά την έγκριση της χρηματοδότησής του με 2,24 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Είναι το έργο ανάπλαση και αναβάθμιση των υποδομών του οδικού δικτύου των οδών Γεννηματά, Θήρας και τμήματος της Ζωοδόχου Πηγής.

Το έργο στοχεύει στην μείωση της ταχύτητας των οχημάτων και του φόρτου κυκλοφορίας, καθώς και στην ασφαλή και ανεμπόδιστη  κυκλοφορία των πεζών και ατόμων με προβλήματα στην κινητικότητα,  στις οδούς Γεννηματά, Θήρας και τμήματος της Ζωοδόχου Πηγής και στα Μελίσσια. Η επιλέξιμη περιοχή παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα από τη μετακίνηση των κατοίκων, των μαθητών, των αθλητών που αθλούνται στο Κλειστό Γυμναστήριο «Παναγιώτης Τριανταφύλλου» και των επισκεπτών στο άλσος και στην παιδική χαρά της οδού Θήρας και στη «Γέφυρα της Δουκίσσης Πλακεντίας».

Η πρόταση του έργου περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση με  διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, κατασκευή ποδηλατόδρομου, δημιουργία οργανωμένων θέσεων στάθμευσης μέσω εσοχών, τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης για τον περιορισμό της ταχύτητας, δημιουργία διαβάσεων πεζών, κυκλοφοριακές επεμβάσεις για άτομα με προβλήματα στην κινητικότητα, ενίσχυση της φύτευσης στα πεζοδρόμια και δημιουργία «πάρκων τσέπης»,  φωτισμό των οδών με φωτιστικά σύγχρονης τεχνολογίας led,  σημεία φόρτισης ηλεκτροκίνητων μέσων μετακίνησης, τοποθέτηση καθιστικών και συστημάτων «έξυπνων» τεχνολογιών.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε:

«Ένα ακόμα έργο δημοπρατούμε τις επόμενες μέρες. Ένα έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή, ένα έργο που θα συμβάλει στην οδική ασφάλεια όλων των συμπολιτών μας που κυκλοφορούν στη συγκεκριμένη γειτονιά. Ένα έργο που το μελετήσαμε, το ωριμάσαμε και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότησή του σε χρόνο ρεκόρ και έτσι θα το δημοπρατήσουμε τις επόμενες μέρες. Συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, συνεχίζουμε να φέρνουμε χρηματοδοτήσεις και να δημιουργούμε έργα για τους συμπολίτες μας. Ευχαριστώ θερμά την αρμόδια Αντιδήμαρχο, το διευθυντή και όλα τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας για τη δουλειά που κάνουν και έχουν καταφέρει ο δήμος μας να εκτελεί και να ωριμάζει 140 και πλέον έργα παράλληλα. Με έργα και αποτελεσματικότητα βελτιώνουμε την πόλη μας».

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος  Πολεοδομίας & Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνη Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης Άντα Μπούσουλα δήλωσε:

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που πετυχαίνουμε να χρηματοδοτούνται οι προτάσεις των έργων που καταθέτουμε σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα. Εξασφαλίσαμε 65 εκατ. ευρώ  μέχρι σήμερα, ένα ποσό ρεκόρ για το Δήμο μας. Η πρόταση αυτή αποτελεί το πρώτο έργο που θα χρηματοδοτηθεί  από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα συμβάλλει  στο να αλλάξει όψη η περιοχή του Σισμανογλείου στα Μελίσσια. Δημιουργούμε μια πόλη πιο όμορφη, δημιουργούμε με σχέδιο μια πόλη που μπορεί κάποιος να κινηθεί πεζός ή με ποδήλατο, με απόλυτη οδική ασφάλεια, μια πόλη σύγχρονη με ποιότητα ζωής και καλύτερο περιβάλλον για τους πολίτες της».

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο