Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε η πρώτη εκδήλωση της ΔΕΠΙΣ του Δήμου Πεντέλης για το 2023

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Πεντέλης, διοργάνωσε την πρώτη εκδήλωση του έτους με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες καταξιωμένων επιστημόνων εγνωσμένου κύρους του κ. Θ. Ασκητή, Ψυχιάτρου-Σεξολόγου Καθηγητού Ψυχιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και  Προέδρου Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας με θέμα «Η στάση των δύο φύλων σήμερα : Επιθυμίες, προσδοκίες και πρέπει» και της κ. Α. Σπυροπούλου Ψυχιάτρου-Ψυχοθεραπεύτριας, Μέλους ΕΔΙΠ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Ισότητας του ΕΚΠΑ με θέμα «Φύλο και Υγεία» η οποία έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης.

Εκ μέρους της ΔΕΠΙΣ Πεντέλης, το μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και Δημοτική Σύμβουλος Πεντέλης κ. Ελένη Γκρέτσα, η οποία είχε τον Συντονισμό και την Παρουσίαση της εκδήλωσης καλωσόρισε και ευχαρίστησε αρχικά τους Ομιλητές για την ευγενική ανταπόκρισή τους, όλους τους συμμετέχοντες και τους θεσμικούς παράγοντες με την παρακάτω συνοπτική τοποθέτηση:

«Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε για την αθρόα συμμετοχή σας στην πρώτη εκδήλωση του έτους της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας . Η σημερινή εκδήλωση έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, την υποστήριξη και την προώθηση πολιτικών ισότητας των φύλων σε τοπικό επίπεδο.

Είναι γνωστό, ότι τα δύο φύλλα από αιώνες μέσα από την ιστορία του ανθρωπίνου γένους έχουν διανύσει μία μακρινή, απομονωμένη και πολυποίκιλη πορεία στις κοινωνικές θέσεις, στους ρόλους και κατ’ επέκταση στις αρμοδιότητες. Μέχρι πρότινος, είχαν δύο διαιρεμένες και ξεχωριστές σφαίρες δραστηριοτήτων. Με την εξέλιξη των κοινωνιών, ιδιαιτέρως τις τελευταίες 10ετίες τα δεδομένα αυτά ανατράπηκαν και αναδύθηκαν νέες τάξεις πραγμάτων οι οποίες οδήγησαν στην επανεκτίμηση των υφισταμένων αξιών στις διαφυλικές σχέσεις, λόγω των επιτευγμάτων της επιστήμης, της επιρροής των ιδεολογικών και φιλοσοφικών ρευμάτων της Δύσης αλλά κυρίως από τους συνεχιζόμενους κοινωνικούς αγώνες για την κατοχύρωση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του γυναικείου φύλου. Είναι βέβαιο, ότι οι σχέσεις των δύο φύλων μετασχηματίζεται διαρκώς και παίρνει μορφή από τις εκάστοτε κοινωνικό-οικονομικές και ιστορικές συνθήκες, έχοντας την τάση να προσαρμόζεται στον περιβάλλοντα κόσμο με την μορφή της δυναμικής και όχι της στατικής.

Οι κοινωνικές αυτές μεταβολές είναι μεγάλες, ανατρεπτικές και μας φέρνουν όλους αντιμέτωπους με ποικίλες προκλήσεις που καλούμεθα ως κοινωνία πολιτών να διαχειρισθούμε με περίσκεψη και προβληματισμό, ώστε να απαγκιστρωθούμε από τις στερεοτυπικές αντιλήψεις του παρελθόντος και να οδηγηθούμε από τη περίοδο του πατριαρχικού παλαιού συμβατικού μοντέλου, στη περίοδο ενός πιο ισάξιου και προοδευτικού «ΜΑΖΙ».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δ.Κεχαγιά, η οποία απηύθυνε Χαιρετισμό, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κ. Λ.Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Γ.Κεχρής, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, η κ. Γ.Μητροπούλου Πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας η οποία απηύθυνε Χαιρετισμό,η κ.Νίνα Διακοβασίλη Πρόεδρος της UNESCO Τέχνης Λόγου και Επιστημώνο κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Δημοτική Συμμαχία, ο κ. Κ. Βαρλαμίτης Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Πεντέλη-Πρότυπο, η κ. Φωτεινή Βρύνα Υπεύθυνη Ισότητας των Περιφερειών Ελλάδος και Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Αττικής σε θέματα Δημογραφικής Πολιτικής η οποία απηύθυνε Χαιρετισμό, ο κ. Παναγ. Γκανάτσιος υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ , η κ. Φ. Μαρκαντώνη Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, η κ. Α. Μπούσουλα Αντιδήμαρχος Δ/νσης Περιβάλλοντος και Τεχνικών Υπηρεσιών, ο κ. Β.Σιώμος Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, ο κ. Ν. Τόλιος Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης και Αναπληρωματικό Μέλος της ΔΕΠΙΣ Πεντέλης , η κ. Άρτεμις Αργύρη Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Πεντέλης και τ. Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Πεντέλης, ο κ.  Ν. Δροσάτος Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Μελισσίων, ο κ. Σ. Ξάφης Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Πεντέλης, η κ. Ε. Σκιαδά μέλος Τοπικού Συμβουλίου Μελισσίων, ο κ. Γ. Κολοβός μέλος Τοπικού Συμβουλίου Μελισσίων, ο κ. Ι. Μπουλούκος μέλος Τοπικού Συμβουλίου Ν. Πεντέλης, η κ. Αιμιλία Λυμπεράκη, Μέλος  ΔΕΠΙΣ Πεντέλης, η κ. Κ. Θεοφιλίδου-Δημητράκη μέλος της ΔΕΠΙΣ Πεντέλης, η κ. Μ.Ζαμάνου μέλος ΔΕΠΙΣ Πεντέλης και Προϊσταμένη Τμήματος Διαχείρισης Κέντρου Κοινότητας ΔΠBA, η κ. Μ. Καρυπίδου, αναπληρωματικό μέλος ΔΕΠΙΣ Πεντέλης και Υπεύθυνη Κοινωνικής Μέριμνας, η Πρόεδρος κ. Ι. Βασίλη & η Αντιπρόεδρος κ. Μ.Κοτζαπιγίκογλου του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Ν.Πεντέλης, η κ. Ε. Λεονταρίδου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας των Εθνών, η κ. Χ.Μπάμπου Πρόεδρος Κρητών Ν. Πεντέλης Αρετούσα, ο κ. Χ. Αρναουτόπουλος Αντιπρόεδρος Α’ Συλλόγου Πελοποννησίων Μελισσίων- Πεντέλης, η κ. Γ.Κουλάκου Προϊσταμένη Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Πεντέλης, και πλήθος κόσμου.

Κατά την εκδήλωση ανεγνώσθη ο ένθερμος Χαιρετισμός για την πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης, της Ιδρύτριας του Strong Me Κινήματος για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας κ. Ασπασίας Θεοφίλου η οποία λόγω ασθένειας δεν συμμετείχε με φυσική παρουσία.

Η εκδήλωση είχε κατά γενική ομολογία τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, μεγάλη επιτυχία και οι δύο αξιόλογοι ομιλητές κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για τα θέματα Ισότητας των Φύλων και Υγείας – Ψυχικής Υγείας που ανέπτυξαν o καθένας από την πλευρά του συμμετέχοντας παράλληλα στην πολύ ενδιαφέρουσα και  εποικοδομητική διαδραστική συζήτηση που ακολούθησε μετά το πέρας των Ομιλιών τους.

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο