Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

25 Νοεμβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Με ίδιους πόρους του Δήμου επισκευάστηκαν βλάβες που προκαλούσαν προβλήματα λειτουργίας για πολλά χρόνια στα Δημοτικά καταστήματα Μελισσίων και Πεντέλης και στον 1ο Παιδικό Σταθμό Μελισσίων. Δήμητρα Κεχαγιά: «Με το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών που πετύχαμε, δημιουργούμε πόρους για έργα προς όφελος των πολιτών».

Με ίδιους πόρους που προήλθαν από το λειτουργικό πλεόνασμα του Δήμου, ύψους 90.624,93€, ο Δήμος Πεντέλης υλοποιεί σημαντικές επισκευαστικές εργασίες στα Δημοτικό Κατάστημα Μελισσίων, στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Πεντέλης και στον 1ο Παιδικό Σταθμό Μελισσίων. Οι ουσιαστικές  κατασκευαστικές παρεμβάσεις που ολοκληρώνονται και αντιμετώπισαν επαρκώς αρκετά σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια στα συγκεκριμένα δημοτικά κτήρια, είναι: (α) Στα δημοτικά καταστήματα Μελισσίων και Πεντέλης:
  • Αντικατάσταση κεραμοσκεπής στο Δημοτικό Κατάστημα τηςΠεντέλης ώστε να αποκατασταθούν τα χρόνια προβλήματα υγρασίας και εισροής όμβριων υδάτων στο εσωτερικό του κτηρίου.
  • Ανακαίνιση παλαιών εξωτερικών και εσωτερικών χρωματισμών στο Δημοτικό Κατάστημα της Πεντέλης
  • Νέα υγρομόνωση στο δώμα του Δημοτικού Καταστήματος Μελισσίων ώστε να αποκατασταθούν τα χρόνια προβλήματα εισροής υδάτων στα γραφεία του 2ουορόφου.
  • Ανακαίνιση παλαιών εσωτερικών χρωματισμών στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και της εισόδου του Δημοτικού Καταστήματος Μελισσίων.
  • Αποκατάσταση, επισκευή και χρωματισμοί των ξύλινων εξωτερικών κουφωμάτων του Δημοτικού Καταστήματος Μελισσίων με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων για θέρμανση ή ψύξη.
(β) Στον 1ο Παιδικό Σταθμό Μελισσίων:
  • Ανακαίνιση παλαιών εξωτερικών και εσωτερικών χρωματισμών
  • Αποξήλωση και επανατοποθέτηση ασφαλτόπανου για την αποκατάσταση της υγρομόνωσης σε τμήματα των δωμάτων
Τα έργα προχωρούν και έπονται και παρεμβάσεις σε χώρους υγιεινής -όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο. Η Δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε: «Με την οικονομική πολιτική μείωσης λειτουργικών δαπανών που εφαρμόσαμε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας και την κατάργηση των νομικών προσώπων του Δήμου μας, εξοικονομήσαμε πόρους με τους οποίους χρηματοδοτούμε έργα προς όφελος των πολιτών και των παιδιών. Με το συγκεκριμένο έργο λύνουμε χρόνια προβλήματα σε αυτά τα τρία κτήρια».   H Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Άντα Μπούσουλα, σημείωσε: «Παίρνουμε πρωτοβουλίες και υλοποιούμε έργα που αναβαθμίζουν λειτουργικά και αισθητικά τις κτηριακές εγκαταστάσεις στις πόλεις μας. Αντιμετωπίσαμε σοβαρά κτηριακά προβλήματα στα τρία κτήρια που επί χρόνια είχαν εγκαταλειφθεί και υποβάθμιζαν τη λειτουργία τους και συνεχίζουμε με συγκεκριμένο πρόγραμμα  ώστε να βελτιώσουμε ενεργειακά, λειτουργικά και αισθητικά τις κτηριακές υποδομές του δήμου. Ευχαριστώ τον Διευθυντή και τους συνεργάτες μας στην Τεχνική Υπηρεσία για την καθοριστική συμβολή τους στο έργο αυτό».

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο