Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

28 Νοεμβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Πεντέλης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Δήμος Πεντέλης τίμησε τη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μια ιστορική ημέρα για την πατρίδα μας, με δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων, ομιλίες και παρελάσεις και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων:

Με βαθύ αίσθημα σεβασμού, βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τους Έλληνες, που πριν από 81 χρόνια βροντοφώναξαν ΟΧΙ στους κατακτητές.  

Ο εορτασμός της φετινής Επετείου του ’40 συμπίπτει με τους εορτασμούς των 200 ετών από την έναρξη του Αγώνα της Παλιγγενεσίας.

Αποτελεί σημαντική ευκαιρία για εθνική ιστορική ενδοσκόπηση, αλλά και πατριωτική ανάταση.  

Αποτελεί σημαντική ευκαιρία να αναλογιστούμε πως όλες οι θυσίες των Ελλήνων μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν. 

Αποτελεί σημαντική ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε τη διαχρονικότητα και τη συνέχεια των αρχών και ιδανικών του Έθνους και του Λαού μας.

Το ιστορικό ΟΧΙ των Ελλήνων έγινε η φωνή τους, έγινε το σύμβολο αντίστασης κατά του Ιταλικού και του Γερμανικού ζυγού, που έστειλε σε όλη την υφήλιο το πιο ηχηρό μήνυμα:

«Όταν ένα ολόκληρο Έθνος, αγωνίζεται για την ελευθερία του, όταν ένας λαός παλεύει με όλη τη δύναμη της ψυχής του, παρά τα τεράστια εμπόδια που θα κληθεί να αντιμετωπίσει, παρά τις όσες θυσίες απαιτηθούν, στο τέλος θα βγει νικητής». 

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία της Δημάρχου κας Δήμητρα Κεχαγιά

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο