Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

7 Δεκεμβρίου 2022

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Μια ακόμα υπηρεσία κοινωνικής πολιτικής από το Δήμο Πεντέλης αποτελεί η λειτουργία του νέου Κέντρου Ψυχικής Υγείας. Δήμητρα Κεχαγιά: Υλοποιούμε άλλη μια προεκλογική μας δέσμευση, είμαστε μια δημοτική αρχή δίπλα στις ανάγκες του πολίτη

Ο Δήμος Πεντέλης προκειμένου να σταθεί κοντά στις ανάγκες των δημοτών σε θέματα ψυχικής υγείας, προχώρησε στην ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Ψυχικής Υγείας.

Στόχος του  Κέντρου είναι η παροχή ψυχοκοινωνικής αρωγής σε ενήλικες, ηλικιωμένους, γονείς και παιδιά καθώς και η παροχή ουσιαστικής βοήθειας και υποστήριξης στους δημότες μέσα από καθημερινές, πρωινές αλλά και απογευματινές κλινικές.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας είναι στελεχωμένο από εξιδεικευμένη ομάδα ειδικών της ψυχικής υγείας και πιο συγκεκριμένα από έναν Ψυχίατρο, 3 Ψυχολόγους και έναν λογοθεραπευτή. Τα θέματα για τα οποία θα παρέχει υπηρεσίες το Κέντρο Ψυχικής Υγείας είναι:

 • Aγχώδεις Διαταραχές (έντονο άγχος, κρίσεις πανικού)
 • Κατάθλιψη και μακροχρόνια θλίψη
 • Φοβίες
 • Διαχείριση θυμού
 • Μετατραυματικό Στρες – Ψυχικό Τραύμα
 • Διατροφικές Διαταραχές – Συναισθηματικό βάρος
 • Εργασιακό στρες
 • Διαχείριση διαφορετικών εθισμών όπως internet, αλκοόλ κ.α.
 • Ενίσχυση αυτοεικόνας και αυτοπεποίθησης
 • Δυσκολίες στη διαχείριση έντονων αλλαγών της ζωής π.χ. γέννηση παιδιού, υιοθεσία, διαζύγιο, απώλεια αγαπημένων προσώπων
 • Δυσκολίες επικοινωνίας και διαπροσωπικών σχέσεων σε οικογενειακό επίπεδο όπως σχέσεις συζύγων, συντρόφων, παιδιών καθώς και θεραπεία ζεύγους
 • Υποστήριξη γονιών για την καλύτερη διαχείριση θεμάτων σχετιζόμενων με το σχολείο όπως σχολικές επιδόσεις, εκφοβισμός, φιλίες καθώς και Συμβουλευτική Παιδιών, Εφήβων και Οικογένειας
 • Λογοθεραπεία – καθυστέρηση ομιλίας και λόγου, αρθρωτικές, φωνολογικές διαταραχές καθώς και αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές.

Οι υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του Δήμου Πεντέλης παρέχονται τόσο εξ αποστάσεως, όσο και διά ζώσης ανάλογα με την περίπτωση και τις υγειονομικές συνθήκες, που προκαλεί η πανδημία, τηρώντας αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο κατά του ιού Covid-19 (ορθή και καθολική χρήση μάσκας, καλός αερισμός, τήρηση αποστάσεων).

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Κέντρου του Δήμου Πεντέλης (Σκιάθου 5, Μελίσσια). Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο 2108100884 (εσωτερικό 22 & 35), από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, ή εναλλακτικά να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης όπου υπάρχει και η δυνατότητα για ηλεκτρονικό ραντεβού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Πεντέλης και της νέας Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Ιntelliqueue, ακολουθώντας τον παρακάτω διαδικτυακό σύνδεσμο: https://penteli.intelliqueue.gr/

Συντονιστής του προγράμματος είναι ο Ψυχολόγος Βασίλης Τσιοπανάς, MSc Ψυχολογίας Υγείας.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να υλοποιούμε άλλη μια προεκλογική μας δέσμευση. Είχαμε επισημάνει ότι τα ζητήματα ψυχικής υγείας αποτελούν σημαντική προτεραιότητα και για αυτό ιδρύσαμε και λειτουργούμε Κέντρο Ψυχικής Υγείας, για παροχή προληπτικής στήριξης στους δημότες μας.

Ειδικά στην παρούσα συγκυρία της αποστασιοποίησης, οι υπηρεσίες που θα παρέχει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας είναι αναγκαίες για κάποιους συμπολίτες μας.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και να υλοποιούμε αυτά για τα οποία μας εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μας».

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο