Δήμος Πεντέλης

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

25 Σεπτεμβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Μήνυμα της Δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά για την Επέτειο του Όχι της 28ης Οκτωβρίου 1940

Αποτίνουμε σήμερα φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης, όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες στο ηρωικό έπος του 1940 και τους πρωταγωνιστές του.

Στρέφουμε το βλέμμα μας 80 χρόνια πίσω.

Όταν μία χούφτα Έλληνες με ελάχιστα εφόδια, μα με γενναιότητα, τόλμη, φιλοπατρία και αλτρουισμό όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα.

Όταν για άλλη μια φορά στην ελληνική ιστορία, γράφτηκαν λαμπρές σελίδες δόξας, από έναν λαό που έχει μάθει να μάχεται«υπέρ βωμών και εστιών» στα βάθη των αιώνων.

Στεκόμαστε με σεβασμό σήμερα μπροστά στην ιστορία, αντλούμε θάρρος και δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις δικές μας μάχες, τις δικές μας προκλήσεις, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το σήμερα και για το μέλλον, απολαμβάνοντας τα 80 συναπτά έτη ειρήνης στην ευρωπαϊκή ήπειρο, που τόσο δοκιμάζεται από τις συνθήκες που δημιουργεί η υγειονομική κρίση μιας πρωτόγνωρης πανδημίας.

Γιορτάζουμε αλλιώς εφέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, πιο λιτά, αλλά με την ίδια πρέπουσα λαμπρότητα και τιμή, καθώς το πατριωτικό μήνυμα της ημέρας εξακολουθεί να παραμένει ζωντανό και επίκαιρο και μας παροτρύνει:

«Να διατηρούμε άσβεστη την ιστορική μνήμη και την προσήλωσή μας στις αξίες, τις αρχές και τα συλλογικά οράματα που διαχρονικά συνθέτουν την πιο πολύτιμη παρακαταθήκη του έθνους και του λαού μας».

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο