Οικοδομικά υλικά, υπολείμματα τροφών και ακαθαρσίες βρέθηκαν μέσα στην πισίνα – Να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι
Σε μήνυση κατά αγνώστων προχώρησε ο Δήμος Πεντέλης για τις πρωτοφανείς κακόβουλες ενέργειες που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 3ης Σεπτεμβρίου 2026 στο Διασχολικό Αθλητικό Κέντρο Μελισσίων (ΔΑΚ).
Σύμφωνα με όσα καταγράφονται στη μήνυση του Δήμου, άγνωστοι δράστες εισήλθαν παράνομα στον περιφραγμένο χώρο του ΔΑΚ Μελισσίων και προέβησαν σε εκτεταμένη ρύπανση της πισίνας του κολυμβητηρίου.
Συγκεκριμένα, έριξαν μέσα στην πισίνα οικοδομικά υλικά, υπολείμματα τροφών, καθώς και ακαθαρσίες – κόπρανα πιθανόν ζώου.
Το περιστατικό διαπιστώθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας από αρμόδιους δημοτικούς υπαλλήλους κατά την προσέλευσή τους στον χώρο.
Οι κακόβουλες αυτές ενέργειες είχαν ως αποτέλεσμα τη ρύπανση των υδάτων και την πρόκληση υλικών ζημιών στις υποδομές, καθιστώντας την πισίνα ακατάλληλη προς χρήση και επιβαρύνοντας τον Δήμο με το κόστος καθαρισμού και αποκατάστασης.
Ο Δήμος Πεντέλης, προασπίζοντας τη δημοτική περιουσία και κυρίως τις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν και εξυπηρετούν το σύνολο των πολιτών, προσέφυγε άμεσα στη Δικαιοσύνη και ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπαιτίου.
Η δημοτική περιουσία αποτελεί περιουσία όλων των δημοτών. Ενέργειες που καταστρέφουν ή καθιστούν μη λειτουργικές δημόσιες υποδομές δεν στρέφονται μόνο κατά του Δήμου, αλλά κατά των ίδιων των πολιτών, των αθλητών, των παιδιών και των οικογενειών που τις χρησιμοποιούν.
Δήλωση Δημάρχου Πεντέλης Νατάσσας Κοσμοπούλου
«Αυτό που συνέβη στο ΔΑΚ Μελισσίων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ένα απλό περιστατικό βανδαλισμού. Η ρίψη οικοδομικών υλικών, υπολειμμάτων τροφών και ακαθαρσιών μέσα σε μια δημοτική πισίνα αποτελεί απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα πράξη.
Πρόκειται για εγκαταστάσεις που ανήκουν στους δημότες μας, στα παιδιά μας, στους αθλητές και στις οικογένειες της πόλης μας. Κάθε ζημιά σε αυτές επιβαρύνει τελικά ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Ο Δήμος Πεντέλης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και ζητά να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να λογοδοτήσουν. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε ενέργειες που απαξιώνουν και καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία.
Θα προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο μέσο τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις και τη δημοτική περιουσία. Ο σεβασμός στον δημόσιο χώρο είναι σεβασμός στην ίδια την πόλη και στους ανθρώπους της.»