Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Νέα χρηματοδότηση εξασφάλισε η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά. 1,85 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή νέου αγωγού ομβρίων επί της οδού Ιπποκράτους στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Δήμητρα Κεχαγιά: Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας

Ένα σημαντικό ακόμα πρόβλημα του Δήμου Πεντέλης, επιλύεται με μια νέα χρηματοδότηση που εξασφάλισε η Δήμητρα Κεχαγιά. Αφορά το πρόβλημα που υπάρχει με το ανεπαρκές δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή της οδού Ιπποκράτους του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται συχνά πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Με το νέο έργο που θα γίνει με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, το πρόβλημα επιλύεται. Συγκεκριμένα το έργο αφορά στην κατασκευή δικτύου αγωγών αποχέτευσης όμβριων υδάτων για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, όπου θα έχει αφετηρία το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης μέσω της οδού Ιπποκράτους, συνεχίζει στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και καταλήγει στο ρέμα της οδού Κλεισθένους από όπου τα όμβρια διοχετεύονται στο Ρέμα Κουφού.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής καταρτίζουν τη σχετική προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Πεντέλης, που προβλέπει την εκτέλεση του έργου με πόρους της περιφέρειας Αττικής, ύψους δαπάνης 1.855.484,00 ευρώ.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Είχαμε υποσχεθεί στους συμπολίτες μας ότι θα επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα και τα καταφέραμε. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για την κατανόηση και τη συνεργασία. Αντιμετωπίζουμε με νέους αγωγούς αποχέτευσης ομβρίων υδάτων ένα μεγάλο κίνδυνο για τους πολίτες της περιοχής, αλλά και για τους επισκέπτες και τους εργαζομένους του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Συνεχίζουμε σταθερά την υλοποίηση έργων που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, με έργα μακράς πνοής και δημιουργίας υποδομών που είναι απαραίτητες και οι οποίες για χρόνια δεν είχαν υλοποιηθεί. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας, Τεχνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνη Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης Άντα Μπούσουλα, από την πλευρά της τόνισε:

«Ένα ακόμη έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων στην Πεντέλη και θα αποτρέψει τα συχνά πλημμυρικά φαινόμενα στην συγκεκριμένη περιοχή μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Ένα ακόμα έργο για τη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης, μετά την αποχέτευση της Καλλιθέας Πεντέλης και της Νταού, μετά την εκπόνηση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου, μετά την πρότυπη αναδάσωση της Καλλιθέας Πεντέλης.

Με μεθοδική δουλειά και επιμονή επιλύουμε ακόμη ένα χρόνιο ζήτημα έλλειψης υποδομών στην πόλη της Πεντέλης . Ευχαριστώ την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και ιδιαίτερα τον Διευθυντή κ. Αν. Χρηστίδη για την καθοριστική συμβολή του τόσο για την εκπόνηση της μελέτης όσο και για την υλοποίηση του έργου σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής».

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο