Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

24 Απριλίου 2024

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Νέο Πυροσβεστικό Όχημα εντάσσει στην Πολιτική Προστασία ο Δήμος Πεντέλης.

Ένα νέο πυροσβεστικό όχημα εντάσσει στην Υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Πεντέλης.

Πρόκειται για το πρωτότυπο πυροσβεστικό όχημα «Τυφώνας» που έχει δημιουργήσει ο  Γιάννης Κρεκούκης το 2017. Το συγκεκριμένο όχημα έχει επιχειρήσει σε πλείστα περιστατικά και έχει εξαιρετικές δυνατότητες διαβροχής, ειδικά από ψηλά,  γεγονός που το καθιστά ένα εξαιρετικό εργαλείο αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε περιαστικά δάση όπως του Δήμου μας.

Σε πρόσφατη συνάντηση της Δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά με τον Γιάννη Κρεκούκη, καθορίστηκε το πλαίσιο συνεργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τυφώνας έχει μνημόνιο συνεργασίας με τον Τομέα «Μηχανικής Ρευστών» του ΕΜΠ  και η παρουσία διδασκόντων και φοιτητών θα είναι θετική ακόμα και με την απλή επιδίωξη εμπειρίας για την εθελοντική ομάδα του Δήμου μας.

Το νέο όχημα θα βρίσκεται στο χώρο της κατασκήνωσης της Νέας Πεντέλης. Θα ενταχθεί στο βαρδιολόγιο και θα επιχειρεί σε πιθανά περιστατικά.

Στα πλαίσια της συνεργασίας, θα εκπαιδευτεί αριθμός εθελοντών στο χειρισμό του.  Η συνεργασία του Δήμου Πεντέλης θα είναι από 20/7 έως 30/9.

Οι δυνατότητες του οχήματος θα παρουσιαστούν από τον κ. Γιάννη Κρεκούκη στις 20 Ιουλίου, στις 7 μ.μ. στο χώρο του ΝΙΕΘ, παρουσία της Δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά.

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο