Δήμος Πεντέλης

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

3 Οκτωβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

O Δήμος Πεντέλης εντάσσεται στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν εισήγησης της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμος Πεντέλης επανεντάσσεται στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), το οποίο είναι το πιστοποιημένο Δίκτυο των Δήμων & Περιφερειών της χώρας μας στο Δίκτυο των Εθνικών Δικτύων του  Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.).  Σε αυτό συμμετέχουν μέχρι στιγμής 227 Δήμοι από όλη τη χώρα.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων εστιάζει στην Πρωτοβάθμια πρόληψη με σύγχρονα εργαλεία (επιστημονικές ημερίδες προαγωγής υγείας, ενημερωτικό υλικό, e-mails, sms) εξατομικεύοντας το μήνυμα της πρόληψης ώστε ο κάθε πολίτης να υιοθετήσει υγιείς συμπεριφορές, με στόχο να προλαμβάνονται νοσήματα πριν εκδηλωθούν συμπτώματα, ακολουθώντας τα Πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Με την ένταξή του στο δίκτυο αυτό, ο Δήμος θα ανήκει στη μοναδική οργανωμένη διαδημοτική δομή που έχει αποκλειστικό σκοπό την προαγωγή και βελτίωση της υγείας των πολιτών.  Θα μπορεί να συμμετέχει στις εθνικές πρωτοβουλίες για την πρόληψη και σε όλα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να ζητά στήριξη από το ΕΔΔΥΠΠΥ για την οργάνωση σχετικών εκδηλώσεων που επιθυμεί να υλοποιήσει, θα μπορεί να λαμβάνει συμβουλές και τεχνογνωσία μέσα από τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει το Διαδημοτικό Δίκτυο και θα μπορεί να επωφελείται από προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ή άλλα προγράμματα αντιμετώπισης ανεργίας που εγκρίνονται μέσω του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Τα ζητήματα της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής πολιτικής, είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της δημοτικής μας αρχής. Είχαμε στόχο να ενταχθούμε ξανά στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, από το οποίο αποχώρησε ο Δήμος μας με μια ακατανόητη απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό, μας έκαναν να επισπεύσουμε την απόφαση για επανένταξη μας. Πλέον η συμμετοχή μας, δίνει τη δυνατότητα στο δήμο μας, να εμπλουτίσει τις δράσεις πρόληψης για την υγεία των δημοτών, να έχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τις εξελίξεις στον ευαίσθητο αυτό τομέα, σε μια περίοδο που είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ».

 

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο