Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει και καταδικάζει τα φαινόμενα δηλητηρίασης ζώων

Με αφορμή περιστατικά δηλητηρίασης ζώων που παρατηρήθηκαν στην Νέα Πεντέλη τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Πεντέλης:

  • ενημερώνει τους πολίτες και εφιστά την προσοχή τους ώστε να βρίσκονται σε εγρήγορση και προσοχή για την εμφάνιση τέτοιων φαινομένων.
  • καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια αυτή και εκφράζειτον αποτροπιασμό του απέναντι σε τέτοιες ενέργειες που στρέφονται κατά των ζώων, αδέσποτων και δεσποζομένων.

 

Τέτοιες πράξεις εκτός από παράνομες είναι και ηθικά καταδικαστέες από όλη την κοινωνία και πλήττουν τον πολιτισμό μας. Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 46 του Ν.4235/2014, η κακοποίηση και βάναυση μεταχείριση ζώου, αποτελεί αξιόποινη πράξη, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση (τουλάχιστον 2 ετών) και χρηματική ποινή (30.000 ευρώ). Η συγκεκριμένη πράξη, διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα και υποχρέωση να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τη Φιλοζωική, συνεχίζει να πράττει το καλύτερο για τη φροντίδα και την προστασία των ζώων.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας, να καταγγέλλουν στις διωκτικές αρχές ανάλογα περιστατικά που πέφτουν στην αντίληψή τους, καθώς και οι ιδιοκτήτες ζώων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους περιπάτους που πραγματοποιούν με τα κατοικίδιά τους.

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο