Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει στην κινητοποίηση για τα Δικαιώματα των Παιδιών με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας στις 20 Νοεμβρίου. Σε εξέλιξη το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής που απευθύνεται στα παιδιά

Με αφορμή την επέτειο από τη διακήρυξη και υπογραφή από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από 193 κράτη παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, γιορτάζουμε κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, μια ημέρα αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Ειδικά φέτος το κοινωνικό κόστος της πανδημίας Covid-19 φέρει ιδιαίτερες επιπτώσεις στα δικαιώματα, αλλά και τη ζωή των παιδιών. Για το λόγο αυτό η UNICEF προτείνει την προσέγγιση των γενεών προκειμένου να σκεφτούμε πάλι όλοι μαζί τον τύπο του κόσμου που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Ο φετινός εορτασμός έχει θέμα: «Τα παιδιά αναλαμβάνουν.  Γυρίστε τον κόσμο  στο μπλε!».

Τα παιδιά θα «αναλάβουν» ρόλους υψηλής προβολής στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την πολιτική, τις επιχειρήσεις, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία που συνήθως κρατούν οι ενήλικες για να φωτίσουν τα θέματα που τους ενδιαφέρουν. Παράλληλα κτήρια ορόσημα σε όλο τον κόσμο φωτίζονται με μπλε φως, δείχνοντας έτσι την υποστήριξη των κρατών στις προσπάθειες και δράσεις της UNICEF για τα δικαιώματα των παιδιών.

Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει με ευαισθησία στην παγκόσμια αυτή κινητοποίηση και φωταγωγεί συμβολικά το Δημαρχείο της πόλης.

Η Δημοτική Αρχή της Δήμητρας Κεχαγιά έχει θέσει σε εφαρμογή εκτεταμένο πρόγραμμα πολιτικών που απευθύνονται στα παιδιά.

Εφαρμόζει το θεσμό της δίχρονης προσχολικής αγωγής από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του θεσμού, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να συμμετέχουν σε καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα και να διευρύνουν τους ορίζοντες και τις δεξιότητές τους, μέσα από τη δωρεάν δημόσια, ποιοτική εκπαίδευση.

Δημιούργησε δράσεις δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, που δίνουν τη δυνατότητα επιλογών μέσα από δραστηριότητες που συνδυάζουν τη μάθηση και την ψυχαγωγία.  Λειτουργεί παιδική χορωδία, παιδική και εφηβική θεατρική ομάδα, ενώ πολύ σύντομα θα λειτουργήσει Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.), για παιδιά Δημοτικού Σχολείου.

Επίσης δημιούργησε και αναβαθμίζει συνεχώς με νέο υλικό, το διαδικτυακό πρόγραμμα «Μένουμε Σπίτι, Παίζουμε Σπίτι», το οποίο μέσω της Ιστοσελίδας του Δήμου δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν, να κατασκευάσουν και να εκπαιδευτούν από το σπίτι τους.

#WorldChildrensDay

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο