Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς και η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, παρουσιάζουν την πρότυπη αποκατάσταση – αναδάσωση του δάσους στην Καλλιθέα Πεντέλης – Πέμπτη 4/5 & ώρα 6 μ.μ

Σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Πεντέλης την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 6.00 μ.μ., ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς και η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, παρουσιάζουν στους πολίτες την πρότυπη αποκατάσταση – αναδάσωση του δάσους της Καλλιθέας Πεντέλης που κάηκε στην πρόσφατη πυρκαγιά του Ιουλίου του 2022.

Η μελέτη αποκατάστασης γίνεται με ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες και χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ. Η μελέτη γίνεται στο πλαίσιο συνολικής αναβάθμισης του Πεντελικού Βουνού, που προωθεί η Κυβέρνηση σε συνεργασία με το Δήμο Πεντέλης και το ΣΠΑΠ.

Η αποκατάσταση αφορά τα 9.500 στέμματα που κάηκαν στην φωτιά του 2022. Προβλέπεται πρότυπη αποκατάσταση – αναδάσωση των καμένων εκτάσεων, ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο δάσος, με σημαντική βλάστηση, ένα δάσος με πυροπροστασίας και πυρασφάλεια, ένα δάσος φιλικό στους πολίτες που θα μπορούν να το επισκέπτονται και να το χαίρονται.

Η παρουσίαση της μελέτης θα γίνει από τους μελετητές και τους αρμόδιους γενικούς διευθυντές Περιβάλλοντος και Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στόχος είναι η αποκατάσταση του Δάσους να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Αναδασώσεων, από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο