Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

1η Διαβούλευση Δήμου Πεντέλης

Προτάσεις που θα καταθέσει ο Δήμος για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα
“Αντώνης Τρίτσης”

Περίοδος διαβούλευσης: 10/12/20, ώρα 09:00 έως 23/12/20, ώρα 23:59

Το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” είναι το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Στα πλαίσια του προγράμματος οι Δήμοι μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις για χρηματοδότηση έργων και υπηρεσιών, σύμφωνα με τις δράσεις που το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης χρηματοδοτεί.

Η Δημοτική Αρχή της Δημάρχου Δήμητρα Κεχαγιά, προκειμένου να ετοιμάσει τις προτάσεις του Δήμου Πεντέλης, θέλει να λάβει και τη γνώμη των πολιτών για αυτές.

Η νέα σύγχρονη ιστοσελίδα του Δήμου για διενέργεια διαβουλεύσεων της δημοτικής αρχής με τους πολίτες, παρέχει τη δυνατότητα οργανωμένης διαβούλευσης.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, με απλό και φιλικό τρόπο να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για κάθε θέμα που τίθεται σε διαβούλευση.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα των προτάσεων που θα υποβάλει ο Δήμος Πεντέλης στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, παραθέτουμε τις προτάσεις που ο Δήμος μας είναι δικαιούχος:

Σημείωση: Παρακάτω παρατίθενται μόνο οι προσκλήσεις του προγράμματος στις οποίες ο Δήμος μας είναι επιλέξιμος. Για κάθε πρόταση γίνεται συνοπτική περιγραφή των έργων και δράσεων που μπορεί να χρηματοδοτηθούν.

Στα σχόλιά σας παρακαλούμε να δηλώνετε τον αριθμό της πρόσκλησης που αναφέρεστε.

Σχόλια που δεν έχουν σχέση με το θέμα της διαβούλευσης, δεν θα δημοσιεύονται.

Κοινοποιήστε το άρθρο...

20 Απαντήσεις

 1. Στο ΑΤ09 “6.Παιδεία, πολιτισμός, τουρισμός και αθλητισμός (όπως ανέγερση σχολείων, αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας, εναλλακτικός τουρισμός κ.ά.).”, νομίζω ότι ανήκει η πρότασή μου για ένα “Ορειβατικό μονοπάτι” (δημιουργία, διαμόρφωση, ανάδειξη) που θα περιλαμβάνει στη διαδρομή του τη Σπηλιά του Νταβέλη, το εκκλησάκι Άγιοι Ασώματοι και πιθανών την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα Κοκκιναρά Πεντέλης.
  Επίσης η αξιοποίηση των πρώην εγκαταστάσεων του εργοστασίου “Μουζάκη” που βρίσκονται βορειοδυτικά του 414 ΣΝΕΝ (Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων) για πολιτιστικές – αθλητικές εκδηλώσεις, μπορεί να αναμορφώσει ένα υποβαθμισμένο σήμερα (οπτικά, αισθητικά και περιβαλλοντικά) περιβάλλον.

 2. Συγχαρητήρια.
  ΑΤ08. Βελτίωση του image της πόλης. Βλέπετε/επισκεφτείτε προάστια Ευρωπαικών μεγαλουπόλεων. Μέτρα βελτίωσης κυκλοφορίας (μεταφορά των ΕΛΤΑ εκτός κέντρου, μελέτη περιφερειακής λεωφόρου για σύνδεση Κηφισιάς με διασταύρωση Βριλησσίων, Πεντέλης, Γέρακα (Κεραίες). Σύστημα τηλελέγχου παραβατικών ενεργειών ( ΚΟΚ-Διαρρήξεις-Επιθέσεις ). Βελτίωση υπηρεσιών Πρόνοιας (σύμβαση με ιατρούς, νοσηλευτές, οικιακούς βοηθούς ) για απόρους ,ηλικιωμένους μόνους διαμένοντες, ΑΜΕΑ…άλλους.

  ΑΤ08/ΑΤ09. Αίτημα για σύνδεση με ΜΕΤΡΟ.
  Αμεση επικοινωνία πολίτη με Δήμο (με φωτογραφίες/σχόλια μέσω Mobile App. που θα φτιάξει ο Δήμος) ώστε να ενημερώνει ο πολίτης το Δήμο για προβλήματα που βλέπει κατά τη μετακίνησή του εντός του Δήμου…λακούβες , σκουπίδια, πτώση δένδρων, άλλες επικίνδυνες καταστάσεις.
  Αξιοποίησητων χώρων ΝΙΕΝ & ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ για πολιτιστικούς, αθλητικούς, ψυχαγωγικούς, εκπαιδευτικούς ακόμη και τουριστικούς σκοπούς.
  Πυροπροστασία χώρων (ΔΑΣΣΥΛΙΩΝ) ΝΙΕΝ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ( τηλεπίβλεψη, αντιπυρική ζώνη, κρουνοί, επιτήρηση..)
  ΑΤ08/ΑΤ011.Δημιουργία -αν δεν υπάρχει- και ενημέρωση του πληθυσμού επί των σχεδίων δράσης σε περίπτωση σεισμού/πυρκαγιάς/πλημμύρας , ανά γειτονιά/μικροπεριοχή.
  ΑΤ09.Βελτίωση κατάστασης πεζοδρομίων. Δένδρα που ανασηκώνουν και σπάζουν τις πλάκες με κίνδυνο ατυχήματος. Κάδοι. Κολώνες ΔΕΗ. Βλέπε Διός, Τροίας, Ηρώων Πολυτεχνείου..

 3. AT09 : Φτιάξτε ποδηλατόδρομους που θα ενώνονται με τους υπάρχοντες ποδηλατόδρομους των διπλανών δήμων. Δωστε την δυνατότητα στους δημότες με ασφάλεια να μπορούν με το ποδηλατό τους να πανε στον σταθμό του μετρο δουκισσης πλακεντίας και του σταθμού του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι. Στην καραντίνα ο λαός αγάπησε και αγκάλιασε το ποδηλάτο και θα εκτιμήσει μια τέτοια πράξη όπως είναι η δημιουργία ποδηλατόδρομου

 4. Προτάσεις έργων και Μελετών του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ για ένταξη στο Πρόγραμμα «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ»

  ΑΤ04
  1. Δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης στα κέντρα γειτονιών για κατά ρεύμα (χαρτί, γυαλί, μέταλλο, πλαστικό, βιοαποβλήτα) συλλογή.
  2. Τοποθέτηση υπόγειων κάδων στις πλατείες και τους κεντρικούς δρόμους των πόλεων.
  3. Δωρεάν διανομή οικιακών κάδων κομποστοποίησης
  ΑΤ06
  Μέτρο Ι: Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικής χρήσης των πόρων
  1. Διαμόρφωση αστικών πεζοπορικών διαδρομών κατά μήκος των δύο ρεμάτων (οι δρόμοι του νερού) που διασχίζουν τον οικιστικό ιστό. Αφορά το ρέμα Μελισσίων από Μαγγίνα και το ρέμα του Αγ. Σίλα από την ομώνυμη πλατεία μέχρι την συμβολή τους στον κύριο κλάδου του ρέματος Πεντέλης
  2. Διαμόρφωση μονοπατιών κατά μήκος του κύριου κλάδου του ρέματος Πεντέλης και πεζοδρομήσεις – διανοίξεις παραρεμάτιων οδών, με στόχο την δημιουργία συνεχούς πεζοπορικής διαδρομής από το ύψος του Νοσοκομείου νοσημάτων θώρακος στην Πεντέλη μέχρι την οδό Σισμανογλείου.
  3. Βελτίωση βατότητας (διαμόρφωση – διαπλάτυνση – απελευθέρωση) πεζοδρομίων κατά μήκος των κεντρικών δρόμων και πέριξ των πλατειών.
  4. Διαμόρφωση του χώρου του ΝΙΕΝ σε αστικό πάρκο
  5. Απομάκρυνση αμιαντοσκεπών
  Μέτρο IΙ: Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, Πρόληψη και Διαχείριση Κινδύνων
  1. Έλεγχος επάρκειας παροχετευτικής ικανότητας ρεμάτων Αγ. Σύλλα και Μελισσίων
  2. Δημιουγία εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού στο ΝΙΕΝ
  Μέτρο ΙΙΙ: Ανάδειξη και προστασία περιοχών πλησίον αρχαιολογικών χώρων, προστατευόμενων περιοχών, διατηρητέων μνημείων και μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς
  1. Ανάδειξη και υλοποίηση της οδού Λιθαγωγίας από τέρμα Περικλέους στη Νέα Πεντέλη μέχρι την έξοδό της στην Οδό Πεντέλης στα Βριλήσια με σηματοδότηση και πεζοδρόμηση με στόχο την δημουργία ιστορικής πεζοπορικής / ποδηλατικής διαδρομής. Το έργο μπορεί να αποτελέσει μια εμβληματική αρχή για επέκτασή του μέχρι την Ακρόπολη, μέσα από διαδημοτική συνεργασία.
  2. Απελευθέρωση της κοίτης των ρεμάτων από αυθαίρετες κατασκευές
  ΑΤ07
  1. Ανέγερση Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου σε οκόπεδο της υπό ένταξη περιοχής της 25ης Μαρτίου της Ν. Πεντέλης
  2. Μετατροπή βοηθητικών κτιρίων ΝΙΕΝ σε δομές προσχολικής αγωγής
  ΑΤ08
  1. Προμήθεια εφαρμογής διαχείρισης στόλου απορριμματοφόρων και οχημάτων Δήμου
  2. Κατάρτιση Master plan για την ψηφιακή σύγκλιση του Δήμου και εκπόνηση των αντίστοιχων μελετών υλοποίησης
  ΑΤ09
  1. Μελέτη Τοπικού Χωρικού Σχεδίου Πεντέλης και συγκερασμού του με τα ΓΠΣ Μελισσίων και Ν. Πεντέλης
  2. Ολοκλήρωση πολεοδομικής Μελέτης γειτονιιάς 25ης Μαρτίου Ν. Πεντέλης
  3. Μελέτες κατασκευής μονοπατιών, πεζοδρομήσεων και διαμορφώσεων πεζοδρομίων
  4. Μελέτες ανέγερσης Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου στη Ν. Πεντέλη και μετατροπής βοηθητικών χώρων ΝΙΕΝ σε δομές προσχολικής αγωγής
  5. Κατάρτιση Master plan και εκπόνηση επί μέρους μελετών υλοποίησης για την ψηφιακή σύγκλιση του Δήμου
  6. Κατάρτιση Master plan και εκπόνηση επί μέρους μελετών υλοποίησης για την ενεργειακή αναβάθμση του Δήμου και επίτευξη του στόχου για μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα

 5. Καλησπέρα σας. Συγχαρητήρια γιά την πρωτοβουλία σας. Εχομε
  1. ΑΤΟ6 (Μέτρο !!).
  Τοποθέτηση καμερών σε νευραλγικά σημεία που θα παρακολουθούνται από κατάλληλο κέντρο. Ο σκοπός είναι παρακολούθηση τυχόν διαρρηκτών κλπ καθώς και όσων (και βλέπω ότι δεν είναι λίγοι) εγκληματικά παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη με επιβολή μέσω της Αστυνομίας των σχετικών προστίμων ( παρουσιάζοντας φωτό παράβασης) μήπως και τυχόν αποκτήσουμε κυκλοφοριακή συνείδηση.
  2. ΑΤΟ9 (Παράγραφος 2)
  α. Διαπλάτυνση της μικρής σε μήκος (περίπου 20 μέτρα) αλλά πολύ στενής γέφυρας στη βρυσούλα κάτω από το Μέγαρο της Δουκίσσης Πλακεντίας επί της οδού Κλεισθένους πρός Γέρακα. Είχα ενημερώσει πρόσφατα την Αντιδήμαρχο κ. Μπούσουλα γιά το θέμα αυτό πού είναι μικρής μεν δαπάνης αλλά πολύ ζωτικό γιά την ασφάλεια των εποχουμένων.
  β. Διάνοιξη του αδιεξόδου της οδού Λόντου στο λόφο Κουφός στο Αστεροσκοπείο μήκους περίπου 60 μέτρων. Είχαμε συνάντηση πρό μηνός με την αρμόδια Αντιδήμαρχο κατόπιν αιτήματός μας η οποία το θεώρησε εύλογον και είπε ότι θα το προωθήσει αρμοδίως.
  ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
  Με Εκτίμηση και Αγάπη
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΣΑΝΙΑΝΟΣ

 6. ΑΤ09 ( 2 και 3 )
  Να αιτηθούμε την χρηματοδότηση μελετών για την υπογειοποίηση της γραμμής Υψηλής Τάσης
  Παλλήνη Νέα Μάκρη. Ο αριθμός των πυλώνων εντός της περιφέρειας του Δήμου είναι πολύ μικρός καθιστώντας το απολύτως διαχειρίσιμο και μας δίνει την δυνατότητα να πιέσουμε τον ΑΔΜΗΕ για να το συμπεριλάβει στον άμεσο προγραμματισμό του.
  Είναι αυτονόητο ότι η συγκεκριμένη δράση εφόσον υλοποιηθεί θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα του περιβάλλοντος.

 7. Καλό είναι ο Δήμος να λάβει τη μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση,
  και να την αξιοποιήσει προς όφελος των Δημοτών, με διαφάνεια και αξιοκρατία.

  Από εκεί και πέρα,
  δε διαφωνώ με τίποτα,
  απλώς θα ήθελα να επισημάνω ότι
  1) ΔΕΝ απαιτείται επιπλέον τεχνητός φωτισμός – το αποτέλεσμα είναι πάντα και πρωτίστως η φωτορρύπανση και το μεγαλύτερο ενεργειακό αποτύπωμα. Μπορεί να συνδυασθεί χαμηλός και αποτελεσματικός φωτισμός, και συνάμα ενεργειακά αποδοτικότερος και ηπιότερος σε ό,τι αφορά τη φωτορρύπανση.
  2) Η ανάπλαση και βελτίωση υποδομών όπως γήπεδα και παιδικές χαρές
  θα έπρεπε να περιλαμβάνει την απελευθέρωση γης και όχι την κάλυψή της (με μπετά και με ταρτάν),
  και θα έπρεπε να μην περιλαμβάνει νομικές κωλοτούμπες που θα νομιμοποιούσαν εκτός σχεδίου καταπατήσεις.
  3) Είναι τεράστια ανάγκη να γίνει η πόλη φιλική σε πεζούς και ποδηλάτες. Ένα πρώτο και πάμφθηνο μέτρο είναι η καταπόντιση των ορίων ταχύτητας, μετά έρχονται πεζοδρομήσεις και ποδηλατόδρομοι…
  4) Η Καλλιθέα Παλαιάς Πεντέλης ακόμα δεν έχει αποχέτευση.

 8. Να τοποθετηθούν κάμερες σε όλα τα σημεία που γίνονται συχνά παραβάσεις του ΚΟΚ και να υπάρξει τακτικός έλεγχος.

 9. Τα προγράμματα διαλογήςστη πηγή , η βελτίωση της διαχείρισης στερεών αποβλήτων και η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ είναι ασφαλώς θετικές κινήσεις , με προυπόθεση να γίνουν σωστά με προσεκτικές μελέτες (γιατί κυκλοφορούν στην αγορά και μαιμούδες , πολλές!).
  Η δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης σε περιοχές των βορείων και βορειοανατολικών περιοχών είναι απαράδεκτη και ως σκέψη και δεν πρέπει να συζητηθεί καν. Οι περιοχές αυτές ειναι περιοχές “ιδιαιτέρου κάλλους” , άρα προστατευόμενες, κάποιες έχουν ποτάμια ρέματα και φυσικά οικιστικούς τομείς που θα προσβληθούν σημαντικά! Είμαι σίγουρος ότι μια τέτοια πρόταση θα απορριφθεί από την οποιαδήποτε σοβαρή περιβαλλοντική μελέτη που ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ , ούτως ή άλλως . Άλλωστε και ως ιδέα είναι άχρηστη. Τα σκουπίδια στη Φυλή θα καταλήξουν (δυστυχώς αλλά αυτό είναι μια άλλη θλιβερή Ελληνική ιστορία) ο ΣΜΑ τι θα προσφέρει? Είκοσι λιγότερα αποριμματοφόρα που σύντομα θα γίνουν και αυτά ηλεκτρικά? Το γενικότερο πρόβλημα δεν λύνεται με ΣΜΑ φυσικά . Μιά τέτοια πρόταση θα απορριφθεί και από το ΣτΕ που σέβεται τον εαυτό του και την ιστορία του σε τέτοια θάματα.

 10. – ΑΤ06.. Αναδειξη ρεματιας χαλανδριου με σημανση ,,,φωτισμο και διαδρομες .πεζοπορειας … Επισης ρεματιας Αγιου Συλλα
  – ΑΤ10….Αναπλαση αλσους Γ Παπανδρεου Ν. Πεντελη…με φωτισμο ..βελτιωση παιδικης χαρας και κατασκευη υπαιθριου χωρου με οργανα εκγυμνασης ενηλικων { gym park}….Ομοιως στην πλατεια Αγιου Συλλα..
  -ΑΤ06…Αναπλαση και αναδειξη οδου Περικλεους ..μετα την οικιστικη ζωνη..
  -ΑΤ09 παρ.2. .και ΑΤ06 μετρο1….Διανοιξη -Αξιοποιηση και αναπλαση αδιανοικτων οδων με μεγαλες υψομετρικες κλισεις … ως πετροκτιστων πεζοδρομων με βαθμιδες ……πχ οδος Τροιας …μεταξυ Κολοκοτρωνη και Αμφικτυονιων……οπως συνεβει σε παλαιοτερα Δημοτικα Τεχνικα Προγραμματα

 11. Για την Δράση AT08
  Μπορούμε να βάλουμε συστήματα ελέγχου της κίνησης στον Δήμο μας ώστε να ελέγξουμε την παραβατικότητα είτε αυτή είναι η παρουσία εγκληματιών στην περιοχή μας είτε η παρεκβατική συμπεριφορά οδηγών αλλά και άλλων προσώπων ιδιαίτερα στις περιοχές της Νέας και της Παλαιάς Πεντέλης όπου δεν υπάρχει ιδιαίτερη αστυνόμευση και οι έκνομες πράξεις είναι συχνό φαινόμενο.

 12. Καλο να γίνουν οσο περισσότερα μπορείτε
  Κάποτε πρέπει να ξεπεραστούν οι οποιες αγκυλώσεις και να έχουμε κινητή τηλεφωνεία ΣΕ ΟΛΗ την Πεντελη !!!!!!

 13. Για το ΑΤ08
  Είναι σημαντικό να υπάρξει πρόνοια και πρωτοβουλία του Δήμου για την στήριξη των επαγγελματιών, εμπόρων, καταστημάτων εστίασης αλλά και γενικότερα κάθε δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα, μέσα από μια ηλεκτρονική πλατφόρμα την οποία θα διαχειρίζεται ο Δήμος. Τόσο η πανδημία αλλά και γενικότερα η διαρκείς απουσία της οργανομένης επιχειρηματικής – εμπορικής δραστηριότητας του δήμου μας αναγκάζει ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού να ανατρέχει σε όμωρους δήμους για τις καταναλωτικές ανάγκες του αλλά και της παροχής υπηρεσιών.

 14. Αστική Αναζωογόνηση (ΑΤ06)
  Η πρόσκληση χρηματοδοτεί προτάσεις που εντάσσονται στα παρακάτω μέτρα:
  Μέτρο Ι: Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικής χρήσης των πόρων

  καλημέρα σας
  θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν στην συγκεκριμένη Δράση μπορεί να ενταχθεί η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του ΝΙΕΝ.

  Με τιμή

 15. AT06, Μέτρο ΙΙ (Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, Πρόληψη και Διαχείριση Κινδύνων). Η συγκεκριμένη πρόταση (εκ μέρους της πλειοψηφίας των κατοίκων στην περιοχή Μπουρμπάχτι – τέρμα Καλισσίων) έχει να κάνει με την ολοκλήρωση της κατασκευής της οδού Παλαμά, που όπως γνωρίζετε, αποτελεί το βόρειο όριο του οικισμού μας στο οποίο και καταφτάνει συνήθως η φωτιά (όπως δυστυχώς επιβεβαιώθηκε και τον Ιούλιο του 1995 και τον Αύγουστο του 2009). Η ολοκλήρωση της διάνοιξης και κατασκευής της πέρα από το ότι θα λειτουργήσει σαν αντιπυρική ζώνη θα εξασφαλίσει την πρόσβαση στα πυροσβεστικά οχήματα, που τώρα δεν είναι δυνατή.
  Πρόκειται για ένα έργο πολύ χαμηλού κόστους με πολύ μεγάλη χρησιμότητα, γιαυτό και θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη στον προγραμματισμό του Δήμου μας.

 16. ΑΤ06:

  Mέτρο Ι: Για τα θέματα αυτά θα μου αρκούσε η ικανοποίηση των αιτημάτων που παραθέτουμε στον πεζοπορικό χάρτη της Ρεματιάς Πεντέλης:
  https://sosrematia.blogspot.com/2020/10/blog-post_19.html

  Μέτρο ΙΙ: Θερμομονωση των κριρίων με ΚΕΛΥΦΟΣ
  Μέτρο ΙΙΙ: Ανάδειξη της οδού λιθαγωγίας και των αρχαίων υδραγωγείων

 17. Συμφωνώ και στα 4.
  Ειδικά για α) να προωθηθει και η οικιακή κομποστοποιηση.

  για το β) γωνίες ανακύκλωσης, δείτε βίντεο από την Σουηδία:
  https://youtu.be/aUMDK9upERs

  Για το γ) Μονιμος ΣΜΑ σε κατάλληλο κτιριακό και ηχομονωμένο χώρο π.χ. στο ΝΙΕΝ

 18. καλημερα σας.

  Ο δήμος μας έχει ανάγκη ταχύτατης ολοκλήρωσης του Τ.Π.Σ στην δημοτική κοινότητα Πεντέλης.

  Δεν νοείται βιώσιμη ανάπτυξη ,προστασία του περιβάλλοντος ,επάρκεια υποδομών, χωρίς ξεκάθαρη πολεοδομική εικόνα ,έτσι ώστε κάθε ιδιοκτήτης να γνωρίζει τις υποχρεώσεις και δικαιωματα του.

 19. AT06: Ένα σημαντικό έργο που μπορεί να ενταχθεί είναι η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του ΝΙΕΝ, που αν δεν κάνω λάθος σας έχει παραχωρηθεί προσφάτως. Παγκάδες, μονοπάτια, ίσως και μικρά γήπεδα θα ήταν μια ωραία ιδέα. Δεν γνωρίζω τι αδειοδοτήσεις χρειάζονται, αλλά είναι στο χέρι σας να το αξιοποιήσετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο