Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Πρόσκληση συμμετοχής Εικαστικών Καλλιτεχνών στην Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης

Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης

Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής Εικαστικών Καλλιτεχνών του Δήμου Πεντέλης σε Έκθεση

 

Με ιδιαίτερη χαρά στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τέχνης, ο Δήμος Πεντέλης, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς καλλιτέχνες που ζουν και δρουν στην πόλη μας για να συμμετάσχουν στην έκθεση: «Η Τέχνη που μας Ενώνει».

 

Σκοπός είναι μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση να ενεργοποιηθεί ο δημόσιος διάλογος και να αναδειχθεί το σύγχρονο δημιουργικό δυναμικό των ανθρώπων του τόπου μας.

 

  • Θεματική της έκθεσης:

 

Η έκθεση φέρει τον τίτλο:  «Η Τέχνη που μας Ενώνει» και τελείται σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης, Επιμελήτριας εκθέσεων και μέλους της ΑICA Ελλάδος, Νικολένας Καλαϊτζάκη – Ζούνη. Πρόκειται για μία ελεύθερης θεματολογίας έκθεση, η οποία θα περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας και digital art.

 

  • Τρόπος Διεξαγωγής της έκθεσης:

 

Τα έργα θα φιλοξενηθούν στην ψηφιακή τους μορφή σε μια δυναμική και διαδραστική διαδικτυακή έκθεση που θα προβάλλεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης, ενώ θα ακολουθήσει, ψηφιακή προβολή τους σε σχετική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων “Μίκης Θεοδωράκης”. Σε επόμενο στάδιο, τα έργα, θα εκτεθούν, και στην φυσική τους μορφή, σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεντέλης.

 

  • Οδηγίες συμμετοχής:

 

[1] Οι ενδιαφερόμενοι εικαστικοί, απόφοιτοι των σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας και εξωτερικού, μπορούν να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

 

nikolenakalaitzaki88@gmail.com

 

επισυνάπτοντας:

  1. σύντομο βιογραφικό σημείωμα με αναφορά σε site (εφόσον υπάρχει)

 

  1. ψηφιακές φωτογραφίες – έως 5 προτεινόμενων έργων ελεύθερης θεματολογίας –

 

Διευκρινήσεις:

 

  1. Οι φωτογραφίες των έργων θα πρέπει να είναι αποκλειστικά σε μορφή jpg και σε καλή ανάλυση έως 5 mb)
  2. Θα πρέπει στο όνομα αρχείου να αναγράφουν:

(ΤΙΤΛΟ-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΤΕΧΝΙΚΗ).

 

[2] Προθεσμία Υποβολής Συμμετοχών:

έως 15 Μαΐου 2024

 

[3] Η επιμελήτρια θα επιλέξει τα έργα των καλλιτεχνών που θα συμπεριληφθούν στην ψηφιακή (αρχικά) έκθεση με ευκρινή αναφορά στο όνομα και τον τίτλο των έργων τους και με κάθε επιφύλαξη απέναντι σε κάθε πνευματικό τους δικαίωμα, καθώς η αίτηση συμμετοχής ενέχει την μορφή υπεύθυνης δήλωσης και με τη ρητή δέσμευση της επιμελήτριας και του Δήμου Πεντέλης το ψηφιακό υλικό να μην χρησιμοποιηθεί άλλως πέρα από τους σκοπούς της ως άνω περιγραφόμενης έκθεσης.

 

Δράσεις Επικοινωνίας και Προβολής της Έκθεσης

 

Ο Δήμος Πεντέλης αναλαμβάνει την φιλοξενία της διαδικτυακής έκθεσης στην επίσημη ιστοσελίδα και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του, καθώς και την προβολή της έκθεσης, σε έντυπα και ψηφιακά ΜΜΕ, ειδησεογραφικά και πολιτισμικά site της χώρας.

 

Η επιμελήτρια:

 

Η Νικολένα Καλαϊτζάκη – Ζούνη είναι Ιστορικός & Κριτικός της Τέχνης και Επιμελήτρια Εκθέσεων. Σπούδασε “Ιστορία & Αρχαιολογία” στην Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην “Αρχαιολογία & Ιστορία της Τέχνης”. Στην συνέχεια, έλαβε εξειδικευμένες επιμορφώσεις: στην “Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα”, στην “Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων” (ΕΚΠΑ) και στο “Art-Therapy / Θεραπεία μέσω της Τέχνης” (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών “Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές” του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ενώ σήμερα, ολοκληρώνει έναν δεύτερο κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στην “Ειδική Αγωγή” στο Frederick University of Cyprus. Έχει διακριθεί για την πλούσια δράση της στο πεδίο της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής αναπτύσσοντας συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, αλλά και νεότερους, απόφοιτους των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει εργαστεί ως επιμελήτρια εκθέσεων σε σημαντικούς πολιτισμικούς φορείς, μουσεία, οργανισμούς και φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης της χώρας (Μουσείο Μπενάκη, Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλίμου, Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κέντρο Τέχνης Καστέλας, Φεστιβάλ Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας, Athens Biennale, Art-Athina, Art-Thessaloniki κ.ά.), ενώ έχει επιμεληθεί πλήθος εκθέσεων σε γνωστές γκαλερί της Αθήνας, και της χώρας, ευρύτερα. Το 2021 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης Trento Art Festival. Έχει διατελέσει εκλεγμένο μέλος του συλλόγου “Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου, Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων Πειραιά”, ενώ από το 2019, είναι μέλος της AICA Ελλάδος (Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης).

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο