Δήμος Πεντέλης

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

3 Οκτωβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δήμος Πεντέλης: Παραδόθηκαν τα tablets για τους μαθητές χωρίς δυνατότητα πρόσβασης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Tablets και κάρτες σύνδεσης για τους μαθητές που δεν είχαν δυνατότητα πρόσβασης στη διαδικασία ηλεκτρονικής μάθησης και την εξ αποστάσεως διδασκαλία, παρέδωσε σήμερα η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά στους Διευθυντές των σχολείων του Δήμου, οι οποίοι και είχαν καταγράψει τις σχετικές ανάγκες των παιδιών.

Συγκεκριμένα, 110 συνολικά φορητές ταμπλέτες και 21 συνδέσεις Internet κινητής διανεμήθηκαν σήμερα και θα διανεμηθούν και τη Δευτέρα 27/4, στους διευθυντές που προσέρχονται στο Δημαρχείο σε διαφορετικές, προκαθορισμένες ώρες προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός και να τηρηθούν τα ενδεικνυόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Η δαπάνη καλύφθηκε κατά το ήμισυ περίπου από δωρεά του Ιδρύματος Λάτση προς το Δήμο και από τις σχολικές επιτροπές.

Παρόντες στην παράδοση των συσκευών ήταν εκτός της Δημάρχου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Παναγιώτης Κρανιώτης και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιμιλία Λεονταρίτου και Σέβη Πάχνη αντίστοιχα.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Παραδώσαμε σήμερα ταμπλέτες και συνδέσεις διαδικτύου στους Διευθυντές των σχολείων για τις ανάγκες των μαθητών τους, που δεν διέθεταν, είτε τον εξοπλισμό (ΗΥ, tablets κλπ), είτε πρόσβαση στο Διαδίκτυο και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν με επάρκεια στην εκπαίδευση εξ αποστάσεως.

Στόχος μας είναι καμία οικογένεια, κανένα σπίτι να μην μείνει χωρίς τη δυνατότητα πρόσβασης των παιδιών στην εξ αποστάσεως διδασκαλία και εν γένει στα διαδικτυακά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, ώστε να καταφέρουν τα παιδιά να προσαρμοστούν στο νέο τρόπο διδασκαλίας.

Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Λάτση για την ευγενική δωρεά μέρους του ποσού που χρησιμοποιήθηκε για την προμήθεια συσκευών και συνδέσεων. Η ευαισθησία του Ιδρύματος σε θέματα που αφορούν τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες πολιτών είναι ιδιαίτερα γνωστή στην ελληνική κοινωνία. Έχει σταθεί αρωγός του Δήμου μας διαχρονικά και αυτό επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά».

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο