Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Ευρεία σύσκεψη για το βουνό της Πεντέλης – Συμπεράσματα, χάραξη στρατηγικής, στόχοι

To Σάββατο 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη εργασίας επτά (7) δήμων-μελών του Συνδέσμου ΣΠΑΠ, μετά από πρωτοβουλία της Δημάρχου Νατάσσας Κοσμοπούλου, με θέμα τη χάραξη κοινής στρατηγικής και στόχων για την προστασία και ανάπλαση του Πεντελικού, στο Δημαρχείο Μελισσίων.

Συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν οι κάτωθι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας ως εκπρόσωποι Δημάρχων:

Από τον Δήμο Κηφισιάς ο Δήμαρχος Βασίλης Ξυπολιτάς, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Πολιτικής Προστασίας Τίτος Ψαρουδάκης και Δημήτρης Καρράς, από τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου η Δήμαρχος Δήμητρα Τσεβά και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Χαράλαμπος Ζαφειρόπουλος, από τον Δήμο Διονύσου η Δήμαρχος Κατερίνα Μαϊχόσογλου και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Τραιαφόρος, από τον Δήμο Βριλησσίων ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Μπήτας, από τον Δήμο Μαραθώνα ο αναπληρωτής Δημάρχου και αντιδήμαρχος Ασφάλειας  Χρήστος  Στάμος, από τον Δήμο Παλλήνης ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γρηγόρης Δήμος, από τον Δήμο Πεντέλης παραβρέθηκε σύσσωμη η δημοτική αρχή με τους αντιδημάρχους και εντεταλμένους συμβούλους.

Η κα Κοσμοπούλου καλωσόρισε τα μέλη, λέγοντας χαρακτηριστικά  ‘Δεν παίζουμε με το βουνό της Πεντέλης. Έχουμε ευθύνη και γι’ αυτό σήμερα είμαστε εδώ για να λάβουμε έγκαιρα μέτρα, πριν η επόμενη καταστροφή χτυπήσει ξανά την πόρτα μας’ και έθεσε το αντικείμενο της συζήτησης – την προστασία του βουνού με σύγχρονα μέσα και συνεργασία των δήμων που βρίσκονται στις παρυφές του.

Στη συνέχεια, έγινε εκτενής αναφορά από τους παρευρισκόμενους στο αντικειμενικό πλέον θέμα που υπάρχει στους δήμους/μέλη – της έλλειψης εξοπλισμού –  και παρουσιάστηκε το παράδειγμα του Συνδέσμου Προστασίας Υμηττού ΣΠΑΥ που διαθέτει έναν αξιοζήλευτο και υπερπλήρη στόλο οχημάτων και λοιπού υπερσύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη πάσης φύσεως αναγκών, ενώ ο ΣΠΑΠ έχει μείνει πολύ πίσω.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, μετά από πλούσια διαλογική συζήτηση, οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποί τους συναποφάσισαν τα παρακάτω:

-την προστασία του Πεντελικού με τη χάραξη κοινής στρατηγικής και συντονισμένων κινήσεων από τους δήμους – μέλη

-την επιτακτική ανάγκη αξιοποίησης σύγχρονων τεχνολογικών μέσων για τη θωράκιση του βουνού

– τη λεπτομερή καταγραφή των αναγκών κάθε δήμου και τον τερματισμό της εν υπνώσει λειτουργίας του ΣΠΑΠ με τη συνολική ανάκαμψή του σε όλα τα επίπεδα

-την ανάπτυξη της Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους δήμους – μέλη με: Κέντρα Επιχειρήσεων και αξιόπιστα συστήματα επικοινωνίας και απεικόνισης του θεάτρου των επιχειρήσεων, με βάση α. την αρχή της επιτήρησης & άμεσης 24ωρης επέμβασης, β. την εξασφάλιση επαρκούς εξοπλισμού γ. την επισήμανση των αδύναμων σημείων κάθε δήμου, δ. την πρόβλεψη έργων και μέτρων, ε. τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού.

-τη διαρκή στήριξη των ομάδων εθελοντών ανά δήμο, την εκπαίδευση και πιστοποίησή τους

-τη διαφύλαξη της μορφολογικής, περιβαλλοντικής και πολιτισμικής ταυτότητας του βουνού

-την άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια

Η σύσκεψη έκλεισε  με τη δέσμευση για την ενεργοποίηση όλων για την προστασία του βουνού και των ανθρώπων που ζούνε σε αυτό.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο