Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αναδάσωση στην πηγή Καρακαντά

Σημαντική πρωτοβουλία περιβαλλοντικής και κοινωνικής υπευθυνότητας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11/2 στην περιοχή της πηγής Καρακαντά από τον Δήμο Πεντέλης σε συνεργασία με την εταιρεία MARMOLINE.

Με σύμμαχο τη διάθεση για προσφορά, στο σημείο συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής, μικροί και μεγάλοι εθελοντές, μέλη  και φίλοι για να φυτεύσουν 700 περίπου βραδύκαυστα πλατύφυλλα όπως βελανιδιές, κουτσουπιές δάφνες και κυπαρίσσια.

Παρόντες ήταν: η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου, ο υπεύθυνος της δράσης – εντεταλμένος σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής, αναδασώσεων και ανάπτυξης αστικού και περιαστικού πρασίνου δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Αποστολάκος, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Δ .Κ. Πεντέλης Ιωάννης Ζούνης, η εντεταλμένη δημ. σύμβουλος για το Γραφείο Δημότη Δ.Κ. Πεντέλης Μερόπη Καπετανοπούλου ο εντεταλμένος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Σταύρος Λεμπετσόγλου, ο εντεταλμένος Καθημερινότητας και Ενημέρωσης των Πολιτών Γιώργος Πανάγος.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο στοχευμένο πλαίσιο ενεργειών του Δήμου για την αποκατάσταση και προστασία του δάσους καθώς και για την ενίσχυση του αισθήματος του εθελοντισμού και της κοινωνικής ευαισθησίας.

Όπως η κα Κοσμοπούλου δήλωσε σχετικά ‘η διοίκησή μας έχει θέσει ως προτεραιότητά της την αναγέννηση και αποκατάσταση του πολύπαθου Πεντελικού όρους και θεωρούμε ότι αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε μέσα από τον οργανωτικό σχεδιασμό ενός πλέγματος φορέων – τη συμμετοχή επιστημονικών ομάδων και φορέων ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και φυσικά του δασαρχείου και της τοπικής κοινωνίας’.

Η Δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην αποκατάσταση του τοπίου και ήδη δρομολογήθηκε η επόμενη συνάντηση για την οποία θα υπάρξει σύντομα σχετική ενημέρωση.

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο