Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δράσεις της σχολικής κοινότητας σε συνεργασία με τον Δήμο για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Με αφορμή την Ημέρα κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού, o Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Ν. Πεντέλης διοργάνωσε το Σάββατο 2/3 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου-Λυκείου ΔΚ Ν. Πεντέλης την εκδήλωση-φωτογραφική έκθεση ‘ΑΝΤΙ ΛΗΨΕΙΣ Κουβεντιάζοντας για την ευτυχία μας’.

Η Δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου στην εισήγησή της αναφέρθηκε στα προγράμματα διασύνδεσης του Δήμου με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας ΘΑΛΠΟΣ και το Κέντρο Ημέρας Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων της Ε.Π.Α.Ψ.Υ και ανακοίνωσε ότι ‘ήδη βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο οργάνωσης ενός ευρύτερου προγράμματος για τα σχολεία μας το οποίο θα υλοποιηθεί μέσα στον Απρίλη’.

Το παρών έδωσαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού  Άρτεμις Αργύρη και ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κώστας Χριστόπουλος ως ομιλητές, καθώς και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπαιδευτικός Γιάννης Μπουλούκος, η Πρόεδρος της Β/βαθμιας Σχολικής Επιτροπής Σέβη Πάχνη, η Πρόεδρος, η Αντιπρόεδρος και η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ν. Πεντέλης Ισιδώρα Βασίλη, Μαρία Κοτζαπηγίκογλου και Εύη Καλλιώρα αντίστοιχα, οι οποίες ήταν υπεύθυνες της εκδήλωσης, η Μαρία Τουγουντζόγλου μέλος της Ένωσης Γονέων και πολλοί γονείς μαθητών.

Στις 6 Μαρτίου, ανήμερα της Πανελλήνιας Ημέρας για τη σχολική βία, τα δημοτικά σχολεία της Δ.Κ Μελισσίων πραγματοποίησαν σχετική δράση, υπό την αιγίδα του Δήμου Πεντέλης, στο γήπεδο του Αθλητικού Ομίλου Μελισσίων (ΑΟΜ).

Η Δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου στον χαιρετισμό της τόνισε ότι  ‘απέναντι σε όλες τις μορφές σχολικής βίας και εκφοβισμού δεν σιωπούμε σε καμία περίπτωση. Μιλάμε, ζητούμε βοήθεια και στεκόμαστε όρθιοι. Συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που διοργάνωσαν τη σημερινή δράση για μια δυναμική στάση ζωής με βάση την ανθρωπιά’.

Στη δράση παραβρέθηκαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Ηλίας Τσουχνικάς, Άρτεμις Αργύρη  και Βασίλης Μπούρας.

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο