Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Συνέντευξη της Δημάρχου Πεντέλης στο ΑΡΤ TV. Δήμητρα Κεχαγιά: Μεγάλα έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει στην πόλη μας, χωρίς επιβάρυνση των δημοτών, θα φέρουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο μας

Συνέντευξη με θέμα τα έργα που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή έδωσε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά στην εκπομπή «Πολιτική Αρτηρία» του ΑΡΤ TV, με τους δημοσιογράφους Γιάννη Παπαγιάννη και Δήμητρα Κούτρα.

Η Δήμητρα Κεχαγιά αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που έχουν αρχίσει στην πόλη με αιχμή του δόρατος την υπογείωση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης και στις 3 δημοτικές κοινότητες του Δήμου Πεντέλης. Η υπογείωση αφορά καλώδια μεταφοράς ρεύματος συνολικού μήκους 115 χιλιομέτρων (δίκτυο μέσης τάσης 34,5 χιλιομέτρων και χαμηλής τάσης, 80,5 περίπου χιλιομέτρων). Το έργο έχει αρχικό  προϋπολογισμό 20,3 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 50% από το ΕΣΠΑ και κατά 50% από τον ΔΕΔΔΗΕ και εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2023.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της αισθητικής στην πόλη, ο μηδενισμός των βλαβών, η εξάλειψη κινδύνων διακοπής ρεύματος από πτώσεις δέντρων, όπως συμβαίνει κατά τη διάρκεια χιονοπτώσεων, η εξάλειψη πιθανότητας πρόκλησης πυρκαγιάς από τους σπινθήρες καλωδίων κ.α.

Παράλληλα τα φωτιστικά που θα αντικατασταθούν και θα καλύψουν το 60% και άνω των παλαιών φωτιστικών, θα είναι χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, κάτι που μειώνει σημαντικά το ενεργειακό κόστος για το Δήμο Πεντέλης.

Στη συνέχεια η Δήμαρχος Πεντέλης αναφέρθηκε στις δράσεις τις οποίες έχει προβεί ο Δήμος με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στο πλαίσιο της εισαγωγής της ηλεκτροκίνησης, με δράσεις όπως:

  • η προμήθεια 10 ηλεκτροκίνητων οχημάτων,
  • η δημιουργία σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων,
  • η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ενοικιαζόμενων ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων.

Τέλος η Δήμητρα Κεχαγιά αναφέρθηκε διεξοδικά στις δράσεις του Δήμου για την ανακαίνιση και μετατροπή παλαιών κτιρίων του Δήμου από ενεργοβόρα σε πιο φιλικά στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα η Δήμαρχος ανέφερε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης στα δύο ιδιαίτερα ενεργοβόρα κτήρια του Δήμου το Κολυμβητήριο και το Κλειστό Γυμναστήριο Παναγιώτης Τριανταφύλλου, έχουν ανατεθεί οι μελέτες για ακόμα τρία κτήρια, ενώ ετοιμάζεται πρόταση για να κατατεθεί στο πρόγραμμα Ηλέκτρα για τα σχολεία της πόλης. Τέλος αναφέρθηκε και στη χρηματοδότηση που έχει λάβει ο Δήμος από το ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων, του Πνευματικού Κέντρου της Νέας Πεντέλης και του κτηρίου της Πτέρυγας Μπόμπολα.

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο