Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Στην τελική ευθεία για την κατάθεση της αίτησης χρηματοδότησης του έργου αποχέτευσης της Καλλιθέας Πεντέλης. ΕΥΔΑΠ: «Ο Δήμος Πεντέλης ολοκλήρωσε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχε δεσμευθεί όλες τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει να υλοποιήσει»

Επικοινωνία με τηλεδιάσκεψη είχε η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά με το Γενικό Διευθυντή αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ κ. Κώστα Βουγιουκλάκη.

Στη συζήτηση έγινε επισκόπηση για την πρόοδο εργασιών και συμφωνήθηκαν οι επόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο Γενικός Διευθυντής Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, ευχαρίστησε τη Δήμαρχο Πεντέλης, καθώς ο Δήμος ανταποκρίθηκε απόλυτα και μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, στα όσα του ζητήθηκαν από την ΕΥΔΑΠ να πράξει, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έργου.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος:

  • Υλοποίησε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τις διανοίξεις οδών που απαιτούνταν προκειμένου να ολοκληρωθεί το δίκτυο και να ενταχθούν σε αυτό το σύνολο της περιοχής της Καλλιθέας Πεντέλης.
  • Πραγματοποίησε νέα αποτύπωση των υψομετρικών μετά την ολοκλήρωση των διανοίξεων, την οποία και απέστειλε στην ΕΥΔΑΠ.
  • Στάθηκε αρωγός σε κάθε αίτημα της ΕΥΔΑΠ σε όλη αυτή τη χρονική περίοδο.

Πλέον η ΕΥΔΑΠ ολοκληρώνει τη συνολική μελέτη αποχέτευσης της περιοχής, μαζί με την μελέτη στατικών για τα αντλιοστάσια, η οποία αναμένεται να κατατεθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, στο πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ εντός των επόμενων ημερών.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνταχθεί Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης με βάση το οποίο ο Δήμος εκχωρεί στην ΕΥΔΑΠ την αρμοδιότητα της κατασκευής του έργου.  Στην προγραμματική σύμβαση αυτή, που πρέπει να επικυρωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα αναφέρονται ρητά οι όροι εκχώρησης του έργου, καθώς και το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης:

«Με σταθερά και γρήγορα βήματα ολοκληρώνουμε ένα-ένα τα στάδια που απαιτούνται για να μπει το έργο της αποχέτευσης στην Καλλιθέα Πεντέλης στην τελική του τροχιά. Είναι αξιοσημείωτο ότι τάχιστα, σχεδόν σε ενάμισι μόνο μήνα, ολοκληρώθηκε η διάνοιξη των δρόμων που ήταν απαραίτητη για την υλοποίηση του έργου.  Θέσαμε μαζί με το Διευθυντή Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ τα επόμενα βήματα που έχουμε να κάνουμε και ολοκληρώνουμε τη μελέτη και την προγραμματική σύμβαση του έργου, ώστε να μπούμε πολύ σύντομα στην τελική φάση έναρξης υλοποίησής του.

Πλέον η οριστική λύση στο πρόβλημα της έλλειψης δικτύου αποχέτευσης που ταλαιπωρεί χρόνια την περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης, είναι αρκετά κοντά».

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο