Δήμος Πεντέλης

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

30 Σεπτεμβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Συνεχίζεται η προσπάθεια αναβάθμισης των σχολικών χώρων. Τοποθετήθηκαν νέα, πιστοποιημένα με πρότυπα ασφαλείας, σύγχρονα και καλαίσθητα παιχνίδια στους αύλειους χώρους σε τρία νηπιαγωγεία του Δήμου Πεντέλης

Στην τοποθέτηση νέων παιχνιδιών αυλής και παιδικής χαράς, πιστοποιημένων με πρότυπα ασφάλειας, προέβη ο Δήμος Πεντέλης σε τρία νηπιαγωγεία του Δήμου και συγκεκριμένα:

  • Στο Παράρτημα του 1ου-6ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων, που στεγάζεται στο κτίριο του Κοινωνικού Κέντρου στην οδό Σκιάθου
  • Στο Παράρτημα του 1ου Νηπιαγωγείου Πεντέλης, που στεγάζεται στο Κρυστάλλειο και
  • Στο Νηπιαγωγείο Νέας Πεντέλης.

Συνολικά τοποθετήθηκαν 8 νέα παιγνίδια.

Τα νέα παιχνίδια και όργανα είναι σύγχρονα, καλαίσθητα, ασφαλή και πιστοποιημένα με βάση τις σειρές προτύπων ΕΝ 1176-1 έως ΕΝ 1176-7, που απαιτούνται από τη σχετική νομοθεσία.  Το κόστος της προμήθειας και τοποθέτησης ανήλθε στα 23.717€ περίπου και καλύφθηκε από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Με την τοποθέτηση των οργάνων συνεχίζεται το πρόγραμμα της δημοτικής αρχής της Δήμητρας Κεχαγιά που στόχο έχει την αναβάθμιση όλων των σχολικών χώρων, εσωτερικά και εξωτερικά. Στόχος της αναβάθμισης των αύλειων χώρων είναι η λειτουργική και αισθητική βελτίωση, αλλά και η προστασία των μικρών μαθητών, ώστε να έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγούνται και να παίζουν δημιουργικά και με ασφάλεια.

Τα παιχνίδια έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στην ηλικιακή ομάδα των παιδιών των Νηπιαγωγείων, παρέχοντάς τους εύκολη πρόσβαση, ψυχαγωγία, σωματική και πνευματική ανάπτυξη.

Την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος έχει η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιμιλία Λεονταρίτου, η οποία δήλωσε σχετικά:

«Μετά την ανακαίνιση και αισθητικά αναβάθμιση των αύλειων χώρων των Νηπιαγωγείων μας, επόμενο μέλημά μας ήταν η τοποθέτηση σύγχρονων και ασφαλών οργάνων παιδικής χαράς για τους μικρούς μας μαθητές.  Η ασφάλειά τους πρωτίστως, αλλά και η διασκέδασή τους αποτέλεσαν τα βασικά μας κριτήρια στην επιλογή που κάναμε για τα παιχνίδια αυτά».

     

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο