Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Συνεχίζεται στα Άνω Μελίσσια το έργο της υπογείωσης των καλωδίων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος. Δήμητρα Κεχαγιά: Υλοποιούμε το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στο Δήμο μας, ένα έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας

Μετά τη λήψη της απαραίτητης έγκρισης από την αρχαιολογία, συνεχίζεται στην περιοχή των Άνω Μελισσίων το μεγάλο έργο της υπογείωσης των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος μέσης και χαμηλής τάσης στο Δήμο Πεντέλης.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά, από τον πρώτο χρόνο της θητείας της, επεδίωξε και τελικά πέτυχε να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και τον ΔΕΔΔΗΕ το μεγάλο αυτό έργο, ώστε να μην επιβαρυνθούν ούτε ο Δήμος, αλλά ούτε και οι πολίτες για την κατασκευή του.

Στοιχεία για το έργο

Υπενθυμίζεται ότι θα υπογειοποιηθεί το σύνολο του δικτύου μέσης τάσης του Δήμου μήκους 35 χιλιομέτρων και περίπου 80 χιλιόμετρα δικτύου μέσης τάσης. Έτσι συνολικά θα υπογειοποιηθεί δίκτυο 115 χιλιομέτρων περίπου.

Το έργο έχει αρχικό  προϋπολογισμό 30,2 εκατ. Ευρώ και χρηματοδοτείται κατά:

(α) 65% περίπου από το ΕΣΠΑ και

(β) 35% από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Από αυτά ποσό περίπου 10 εκατ. ευρώ έχει δικαιούχο το Δήμο Πεντέλης, έτσι ώστε να προμηθευθεί το ηλεκτρολογικό υλικό για την τοποθέτηση του νέου φωτισμού εκεί που θα απομακρυνθούν οι κολώνες. Προβλέπεται αντικατάσταση των φωτιστικών δημοτικού φωτισμού με αντίστοιχα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, κάτι που μειώνει σημαντικά το ενεργειακό κόστος για το Δήμο. Για την προμήθεια των νέων φωτιστικών σωμάτων έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες δημοπράτησης από το Δήμο Πεντέλης.

Επίσης μέρος του ποσο

ύ αυτού θα χρησιμοποιηθεί και για μεταφορά ρεύματος εντός των οικιών που απαιτείται, ώστε να υλοποιηθούν οι συνδέσεις των καταναλωτών με το νέο δίκτυο χωρίς καμία επιβάρυνση αυτών.

Περιοχές που έχουν γίνει ή γίνονται εργασίες

(α) Εργασίες εκτελούνται τώρα στην περιοχή των άνω Μελισσίων, στον οδό Άρεως και στις καθέτους σε αυτή

(β) Εντός της εβδομάδα θα θα ξεκινήσουν εργασίες παράλληλα και στην περιοχή της Ηρώων Πολυτεχνείου, στην περιοχή άνω της Πλατείας Βίγλας στα Μελίσσια και στις κάθετές της.

(γ) Σε επόμενη φάση θα ακολουθήσουν περιοχές στη Νέα Πεντέλη και στην Πεντέλη

(δ) Υπενθυμίζεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την υπογείωση του δικτύου στις οδούς Σισμανογλείου και Παπαναστασίου στα Μελίσσια. Εκεί απομένει η τοποθέτηση των νέων φωτιστικών από το Δήμο και η απομάκρυνση του δικτύου.

Τα οφέλη του έργου θα είναι σημαντικά: Η ασφάλεια του δικτύου, η μείωση βλαβών, η εξάλειψη κινδύνων τόσο διακοπής ρεύματος από πτώσεις δέντρων, όσο και πρόκλησης πυρκαγιάς από τους σπινθήρες καλωδίων. Επίσης ο Δήμος θα αποκτήσει ηλεκτρονικό κέντρο ελέγχου του Δημοτικού του φωτισμού.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την πόλη μας προχωρά. Είναι ένα έργο που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του Δήμου μας, θα κάνει την πόλη μας ομορφότερη και λειτουργικότερη, θα προσφέρει ασφάλεια στην ηλεκτροδότηση των συμπολιτών μας που ταλαιπωρήθηκαν από τις διακοπές ρεύματος στις πρόσφατες χιονοπτώσεις, θα συμβάλει στη σημαντική μείωση του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών από σπινθήρες στα καλώδια μεταφορές ρεύματος.

Είναι επίσης ένα πράσινο έργο, που θα μειώσει σημαντικά το κόστος ενέργειας για το Δήμο μας, ένα έργο που θα φέρει το Δήμο πιο κοντά στην ενεργειακή του ουδετερότητα.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου για όλη αυτή τη προσπάθεια. Είναι το μεγαλύτερο έργο υπογειοποίησης που έχει γίνει μέχρι σήμερα στη χώρα μας και καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά προβλήματα που υπάρχουν.

Με όραμα και σχέδιο, δημιουργούμε στέρεες υποδομές, που θα οδηγήσουν την πόλη μας στο μέλλον, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Η δημοτική μας αρχή δεσμεύθηκε για μεγάλα έργα και υπηρεσίες που θα βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής των συμπολιτών μας και υλοποιεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της».

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο