Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Χριστούγεννα με τον κυρ-Αλέξανδρο. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη – Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, ώρα 7.00 μ.μ. στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση αφιερωμένη στον Μεγάλο Έλληνα διηγηματογράφο Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, διοργανώνει ο Δήμος Πεντέλης την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής της Νέας Πεντέλης, με τη συμμετοχή της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «Εν Ωδαίς», υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Ντόβολου.

Ο Παπαδιαμάντης των λαϊκών ανθρώπων και της ορθοδοξίας ύμνησε με δικό του λιτό τρόπο την επίδραση της γεννήσεως του Χριστού στην καθημερινότητα της δύσκολης ζωής και της βιοπάλης μακριά από την πρωτεύουσα.

Η Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής «Εν Ωδαίς» δημιούργησε μια μοναδική εκδήλωση στο πνεύμα των ημερών με τίτλο Χριστούγεννα με τον Κυρ-Αλέξανδρο αφιερωμένη στον Μεγάλο Έλληνα διηγηματογράφο Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει κάλαντα, παινέματα, σκοπούς και τραγούδια παρμένα από διάφορα μέρη του ελληνισμού. Παράλληλα παρεμβάλλονται αφηγηματικά αποσπάσματα από τα Χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τα οποία απαγγέλει ο ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης.

Χριστουγεννιάτικα κεράσματα, λιχουδιές και χειροποίητοι λουκουμάδες, θα γλυκάνουν τη βραδιά.

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο