Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Χριστουγεννιάτικες διαδικτυακές Παραστάσεις και Αφηγήσεις Παραμυθιών

Αυτά τα Χριστούγεννα φέρνουμε τον πολιτισμό σε κάθε σπίτι του Δήμου Πεντέλης, με θεατρικές παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, μικρά τοπικά δρώμενα που βιντεοσκοπήσαμε σε διάφορες γωνιές της πόλης μας, με διαγωνισμούς και καλλιτεχνικές προτάσεις μέσα από την ψηφιακή τεχνολογία.

«Μένουμε Σπίτι» οικογενειακά αυτά τα Χριστούγεννα, με αγαπημένα κοντινά μας πρόσωπα, συντροφιά με πολιτιστικά αγαθά, που αναδεικνύονται ως πολύτιμα μέσα και που θα μας προσφέρουν ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία για την επόμενη μέρα.

Ο Δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Θεατρική Ομάδα “ΕΝ ΟΔΩ”, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον συγγραφέα, σκηνοθέτη, θεατροπαιδαγωγό, δρ. Αντώνη Γάκη,  έχει ετοιμάσει δύο Χριστουγεννιάτικες Θεατρικές Παραστάσεις και δύο Δραματοποιημένες Θεατρικές Αφηγήσεις Χριστουγεννιάτικων Παραμυθιών, με επίκαιρη και διαχρονική θεματολογία, που έρχονται για να εμπλουτίσουν τον συναισθηματικό κόσμο των μικρών μας φίλων & να τους ευαισθητοποιήσουν για τις ημέρες των Χριστουγέννων, καθώς οφείλουμε να τους μάθουμε ότι στην καρδιά των ανθρώπων κάθε μέρα πρέπει να είναι Χριστούγεννα…

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Νεολαίας

Φωτεινή Μαρκαντώνη

 

Το καλό ξωτικό των Χριστουγέννων, ο Άγιος Βασίλης με την γυναίκα του, ο ζαβολιάρης Καλικάντζαρος, ο Ρούντολφ το καλό ταρανδάκι και πολλοί ακόμα χριστουγεννιάτικοι ήρωες ζωντανεύουν μπροστά στις οθόνες των μικρών μας φίλων, με τις περιπέτειες τους που θα τους κρατήσουν συντροφιά τις ημέρες των Εορτών!

Οι παραστάσεις βιντεοσκοπήθηκαν και προβάλλονται διαδικτυακά από την Ιστοσελίδα του Δήμου από 24/12/2020 έως και 06/01/2021.

Οι δύο παραστάσεις:

  • «Αισώπου Παρα – Μύθοι», Ένα παραμυθένιο μαγικό ταξίδι στις διδαχές των Μύθων του μεγάλου παραμυθά της Αρχαιότητας

 

 

  • «Το Ταξίδι του ζαβολιάρη Καλικάντζαρου στον Κόσμο», Μια διασκεδαστική μουσικοχορευτική παράσταση όπου ο Βασιλάκης το καλό & πιστό ξωτικό του Άγιου Βασίλη, αναλαμβάνει μία αποστολή στην διάρκεια της οποίας θα γυρίσει όλο τον κόσμο…

 

Οι δύο αφηγήσεις παραμυθιών:

  • «Ο Μικρός Τάκης και το ταξίδι του στις Εποχές στις Φυλές & στις Παραδόσεις του κόσμου», του δρ. Αντώνη Γάκη

 

  • «Το Δαχτυλιδάκι», μυκονιάτικο παραδοσιακό παραμύθι της Ευαγγελίας Βερώνη – Καμμή.

 

 

  • «Ο Μάγος και το Ξωτικό» – Μία «μαγική» παιδική παράσταση αποκλειστικά για το Δήμο Πεντέλης

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο