Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

29 Νοεμβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Υπογράφτηκε η χρηματοδότηση του Δήμου Πεντέλης με 1.900.000€ για αγορά εξοπλισμού καθαριότητας

Με 1.900.000€ χρηματοδοτείται ο Δήμος Πεντέλης από το ΕΣΠΑ για αγορά εξοπλισμού καθαριότητας, μετά την υπογραφή της από 30/4/2020, σχετικής εγκριτικής απόφασης από την Ειδική Γραμματέα κα Νίκη Δανδόλου.

Η διοίκηση της Δήμητρας Κεχαγιά συνέταξε με την ανάληψη των καθηκόντων της νέα ολοκληρωμένη πρότασηγια τη δημιουργία δικτύου συλλογής των βιοαποβλήτων σε όλη την έκταση του Δήμου Πεντέλης. Η νέα πρόταση σχεδιάστηκε με μελετημένο τρόπο σε σύγχρονη κατεύθυνση, εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη της απελθούσας διοίκησης, η οποία είχε κατατεθεί και απορριφθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Η πρόταση εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων και καθαριότηταςτης πόλης, που υλοποιεί η δημοτική αρχή.

Προβλέπει την προμήθεια εξοπλισμού ώστε ο Δήμος Πεντέλης να εφαρμόσει καθολικά σε όλες τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά την ξεχωριστή συλλογή βιοαποβλήτων (υπολείμματα τροφών και κηπευτικών εργασιών).

Το συνολικό πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το ΕΣΠA είναι ύψους 2.000.000€ (1,9 εκατ. χρηματοδότηση, 0,1 εκατ. ίδια συμμετοχή) και με αυτό ο Δήμος Πεντέλης θα αποκτήσει:

  • Τρία νέα απορριμματοφόρα, με ενσωματωμένο πλυντήριο κάδων, για τη συλλογή βιοαποβλήτων
  • 2.150 καφέ κάδους
  • 14.500 μικρούς κάδους συλλογής βιοαποβλήτων για κάθε νοικοκυριό
  • 980 κάδους οικιακής κομποστοποίησης
  • 20 μεγάλους κάδους κομποστοποίησης για τα σχολεία του Δήμου
  • Ένα φορτηγό με αρπάγη για την περισυλλογή κλαδιών
  • Ένα φορητό κλαδοτεμαχιστή κλαδιών διαμέτρου 20cm
  • Σύστημα ζύγισης κάδων
  • Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, που θα παρακολουθεί ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε:

«Η συστηματική δουλειά που κάνουμε, φέρνει συγκεκριμένα αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών. Μετά τα 2.300.000€ που εξασφαλίσαμε για τη μετακίνηση των πυλώνων του ΑΔΜΗΕ από τη Νέα Πεντέλη και εξοικονομήθηκαν από τον προϋπολογισμό του Δήμου, εξασφαλίσαμε άλλα 1.900.000€ στον νευραλγικό τομέα της καθαριότητας. Θέλουμε να βάλουμε το Δήμο πολύ γρήγορα σε μια νέα σύγχρονη λογική στη διαχείριση των απορριμμάτων. Στη λογική που επιβάλλει να ανακυκλώνουμε περισσότερο και να μειώνουμε να στέλνουμε λιγότερα απορρίμματα για ταφή στο ΧΥΤΑ της Φυλής. Θα βάλουμε τον καφέ κάδο στη ζωή των συμπολιτών μας, θα βάλουμε τον καφέ κάδο σε κάθε νοικοκυριό. Έτσι, θα προστατεύουμε περισσότερο το περιβάλλον και την τσέπη των συμπολιτών μας από άσκοπα έξοδα».

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο