Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!
24 Νοεμβρίου 2024
Υλικά
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
50 ml μέλι
60 ml λάδι
150 γρ αλέυρι ΓΟΧ
50γρ στιγμιαίο ρόφημα κακάο
120 γρ ξηροί καρποί
1 κγ μπέικιν πάουντερ
1/4 κγ κανέλα
Για το γλάσο:
100 γρ στιγμιαίο ρόφημα κακάο
2-3 κγ νερό
Smarties
Εκτέλεση
Χτυπάμε το αυγό ελαφρά να αφρατέψει. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι και το λάδι. Τέλος αφού ενώσουμε το αλεύρι με το στιγμιαίο ρόφημα κακάο , τους ξηρούς καρπούς, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με την κουτάλα. Βάζουμε το μείγμα σε μεμβράνη , στο ψυγείο για 15 λεπτά. Το βγάζουμε από το ψυγείο και το ανοίγουμε με τον πλάστη. Με κουπ-ατ, κόβουμε σε χριστουγεννιάτικες φιγούρες. Τις τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 10 – 12 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε 100γρ στιγμιαίο ρόφημα κακάο με λίγο νερό και καλύπτουμε με αυτό την επιφάνεια των μπισκότων.
Υλικά :
200 γραμμάρια βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
4 κ. γ. γάλα
2 κ. γ άρωμα βανίλιας
300 γρ. αλεύρι
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Έξτρα άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο σα στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζεται τη ζύμη.
Βάζετε το βούτυρο σε μπολ και ανακατεύετε μέχρι να γίνει κρεμώδες. Ανακατεύετε μαζί τη ζάχαρη για να ενωθεί και να έχετε ένα μαλακό μίγμα. Ρίχνετε τη βανίλια και το γάλα. Προσθέτετε κοσκινισμένο το αλεύρι, αναμιγνύετε καλά και χωρίζετε τη ζύμη σε 3 τμήματα, στα οποία προσθέτετε τα αντίστοιχα χρώματα ζαχαροπλαστικής (για παράδειγμα πράσινο, κόκκινο και μίγμα 2 χρωμάτων.)
Ψήνετε τα μπισκοτάκια στον προ θερμασμένο φούρνο για 8 με 10 λεπτά. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
Κρύα πια, τα πασπαλίζετε με άχνη που έχετε κοσκινίσει.
Στρώνουμε σ΄ένα πυρέξ μία στρώση μπισκότα και χτυπάω όλα τα υπόλοιπα υλικά με το μίξερ! Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και τέλος βάζω από πάνω άλλη μία στρώση μπισκότα.
Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και όταν παγώσει το κόβουμε ακριβώς στο σχήμα του μπισκότου και παίρνει την μορφή σάντουιτς!
Το Παγωτό – Σάντουιτς είναι έτοιμο! Καλή απόλαυση!
800 γρ φράουλες
500 γρ κρέμα γάλακτος
1 κούπα άχνη
2 φύλλα ζελατίνη
2 ασπράδια αυγό
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τη ζελατίνη για 15′
Πολτοποιούμε τις φράουλες
Παίρνουμε 250 γρ από τις φράουλες και τις ζεσταίνουμε.
Προσθέτουμε τη ζελατίνη χωρίς το νερό
Τοποθετούμε το μείγμα σε μπολ πάνω σε πάγο
Προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύουμε απαλά μαζί με τις φράουλες
Χτυπάμε τα ασπράδια με την άχνη σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενώνουμε με απαλές κινήσεις με το υπόλοιπο μείγμα
Τοποθετούμε τη μους σε τούρτα ή ποτηράκια και τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες
Για τη βάση
250 γραμ. μπισκότα digestive
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα
250 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
300 γραμ. τυρί κρέμα
1 λεμόνι (ξύσμα)
Για τη σάλτσα βύσσινο
1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο
1½ κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Η συνταγή για εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο με σάλτσα βύσσινο είναι μία υπέροχη παραλλαγή από αυτή που έχετε συνηθίσει. Γευστικό και δροσερό, με υφή εξαιρετική.
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει. Εναλλακτικά, μπορείτε να στρώσετε τη βάση μπισκότου στην φόρμα και αντί να το ψήσετε, απλά παγώστε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.
Developed by EvolutionProjects+