Δήμος Πεντέλης

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

30 Σεπτεμβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Καλαντίσματα και Παραδοσιακοί Χοροί

Ο Διαδημοτικός Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (21 ΟΤΑ) και ο Δήμος Πεντέλης  διοργανώνουν την εκδήλωση «Καλαντίσματα και Παραδοσιακοί Χοροί».

Το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων γεμίζει από ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό ταξίδι στα συγκινητικά έθιμα και τις παραδόσεις του λαού μας.

Οι σύλλογοι και οι χορευτικές ομάδες των Δήμων Κηφισιάς (Χορευτική Ομάδα του Ν.Π.Δ.Δ. Δημ. Βικέλας ), Μαρκόπουλου (Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Μαρκόπουλου Μυρρινούς), Παλλήνης (Σύλλογος Κρητών Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης Η Μεγαλόνησος) και φυσικά του Δήμου Πεντέλης  (Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων και Σύλλογος Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε) που φιλοξενεί και την εκδήλωση, θα παρουσιάσουν μία Χριστουγεννιάτικη μουσική διαδρομή των εθίμων και των παραδοσιακών χορών της χώρας μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Μελισσίων την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 17:00.

Η εκδήλωση «Καλαντίσματα και Παραδοσιακοί Χοροί» εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος των Διαδημοτικών Πολιτιστικών Συναντήσεων «Εν Άστει», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων σε συνεργασία με τους Δήμους – Μέλη του.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη και η προβολή των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των Δήμων και η διοργάνωση ποιοτικών ψυχαγωγικών εκδηλώσεων με κοινωνικό προσανατολισμό και ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών.

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο