Δήμος Πεντέλης

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

21 Σεπτεμβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης. Δήμητρα Κεχαγιά: Με οργάνωση και συντονισμό είμαστε έτοιμοι για τη χειμερινή περίοδο

Συνεδρίασε στις 3/12 υπό την προεδρία της Δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πεντέλης, με αντικείμενο το σχεδιασμό  και την προετοιμασία εν όψει της χειμερινής περιόδου.  Έγινε εκτεταμένη συζήτηση και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα μέτρα πρόληψης που έχει ήδη λάβει ο Δήμος για την αντιμετώπιση φαινομένων πλημμυρικών, χιονοπτώσεων και παγετού, που ενδεχομένως παρουσιαστούν.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, στην τοποθέτησή της ευχαρίστησε τους παρισταμένους και τα μέλη των Εθελοντικών οργανώσεων για την επιτυχημένη οργάνωση και συντονισμό που επετεύχθη με αποτέλεσμα την αρτιότατη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων κατά την αντιπυρική περίοδο που έληξε πρόσφατα. Ευχήθηκε δε, στο νέο Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας Κώστα Καλλιανιώτη καλή επιτυχία στο έργο του.

Περαιτέρω, επεσήμανε το γεγονός ότι όλα τα περιστατικά πυρκαγιών που ξεκίνησαν στο Δήμο Πεντέλης, αλλά και τους όμορους Δήμους δεν επεκτάθηκαν χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Εθελοντικού Κλιμακίου του Δήμου, της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, του Σ.Π.Α.Π. και των εθελοντών. Έδωσε δε, κατευθυντήριες γραμμές για την καλύτερη προετοιμασία του έμψυχου δυναμικού, του υλικοτεχνικού και μηχανολογικού εξοπλισμού και των οχημάτων που διαθέτει ο Δήμος.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Κώστας Καλλιανιώτης ο οποίος και ανέλυσε το σχεδιασμό της Διοίκησης για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο σε ότι αφορά την Πολιτική Προστασία.  Ανέφερε ότι με το ξεκίνημα της χειμερινής περιόδου ολοκληρώνεται η προετοιμασία και ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, καθώς σε μεγάλο μέρος αυτών έχουν τοποθετηθεί αλατιέρες κα μαχαίρια, ενώ έχει γίνει πρόβλεψη για την προμήθεια επαρκούς ποσότητας αλατιού.  Παράλληλα τόνισε ότι ο Δήμος είναι σε απόλυτη συνεννόηση και συνεργασία με την Περιφέρεια, τόσο για την περίπτωση επιπλέον προμήθειας αλατιού, όσο και για την περίπτωση που χρειαστούν περισσότερα μηχανήματα για το ενδεχόμενο εκχιονισμού.  Τέλος ανέφερε ότι στο σχεδιασμό του Δήμου για την αντιμετώπιση τυχόν δυσμενών φαινομένων έχει ορισθεί προσωπικό ασφαλείας, έχει προβλεφθεί εκτενής ενημέρωση των πολιτών για τα προστατευτικά μέτρα που λαμβάνονται και έχουν καθορισθεί θερμαινόμενοι χώροι για τους συμπολίτες μας οι οποίοι ενδεχομένως θα το έχουν ανάγκη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια εξήρε το επίπεδο ετοιμότητας του Δήμου Πεντέλης και τόνισε ότι η Περιφέρεια θα βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου, για να συνδράμει με μηχανήματα και διανομή αλατιού, όταν και αν αυτό χρειαστεί.  Ευχήθηκε δε, να υπάρξει καλή συνεργασία και καλή επιτυχία στη συνεργασία, μεταξύ των φορέων.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος, ο οποίος τόνισε ότι ο Σύνδεσμος θα βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου και θα τον συνδράμει με βάση τις δυνατότητες που διαθέτει, όπως κάνει πάντα και με τους 12 Δήμους Μέλη του.  Ευχαρίστησε το Δήμο, την Περιφέρεια Αττικής, το Πυροσβεστικό Σώμα, την αστυνομία και τους φορείς υγείας για την άμεση και συλλογική συνεργασία, κάτω από τις οδηγίες της νέας ηγεσίας της Πολιτικής Προστασίας, κατά τη θερινή περίοδο. Πληροφόρησε το Σώμα ότι βρίσκονται ήδη σε ετοιμότητα τρία οχήματα του Συνδέσμου, ότι θα υπάρξει προμήθεια αλατιού σε σακιά και χύμα και ότι όπως κάθε φορά έτσι και σε αυτή την περίοδο, σε περίπτωση χιονόπτωσης, ο Σ.Π.Α.Π. θα συνδράμει στον καθαρισμό κεντρικών λεωφόρων που θα υποδειχθούν από τους Δήμους Μέλη.  Ευχήθηκε τέλος στον νέο Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας Κώστα Καλλιανιώτη καλή επιτυχία στο έργο του.

Στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις των παρισταμένων.

Κλείνοντας τη σύσκεψη η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, ευχήθηκε υγεία σε όλους, καλή δύναμη και καλή συνεργασία στο δύσκολο έργο της Πολιτικής Προστασίας και  ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι με τις προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των Υπηρεσιών του Δήμου, των εθελοντών και το σωστό συντονισμό θα αντιμετωπιστεί κάθε έκτακτο καιρικό φαινόμενο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

 • Η Αντιπεριφερειάρχης του Βορείου Τομέα Αττικής κα  Κεφαλογιάννη Λουκία
 • Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. κος Σιώμος Βλάσιος
 • Η Αντιδήμαρχος & Εντεταλμένη Δ. Σ. Πεντέλης κα Κοσμοπούλου Αναστασία
 • Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κος Ηλιόπουλος Παναγιώτης
 • Η Αντιδήμαρχος και Εντεταλμένη Δ.Σ. Νέας Πεντέλης και Αργύρη Άρτεμις
 • Ο Τοποικός Σύμβουλος Νέας Πεντέλης Φλίντρας Σωτήρης
 • O Διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πετρόπουλος Γεώργιος
 • O Διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ζαφείρης Βασίλειος
 • Από το Α.Τ. Πεντέλης ο Υπαστυνόμος Α΄ Πάτας Ιωάννης
 • Από το Β΄ Τμήμα Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής ο κ. Παμπλίδης Κωνσταντίνος
 • Από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης η Διοικήτρια Κατοίκου Τούλα
 • O Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης Ξανθάκος Ιωάννης
 • Ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής κος Χαχλάκης Αναστάσιος
 • Ο Προϊστάμενος του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης Λιάκος Νικόλαος
 • Η Υπεύθυνη του Εθελοντικού Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας και Διακομανώλη Κέλλυ
 • Ο Εθελοντής βοηθός σε θέματα πολιτικής προστασίας κος Ζούνης Ιωάννης

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο