Σχολεία και Εκπαίδευση

Στο δήμο μας λειτουργούν 5 παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, 9 νηπιαγωγεία, 8 δημοτικά σχολεία, 4 γυμνάσια και 3 λύκεια.

Για την ορθή λειτουργία των σχολικών μονάδων υπεύθυνες είναι οι κάτωθι επιτροπές:

Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ 

 1. ΦΕΤΑΝΗ ΔΑΦΝΗ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
 2. ΑΛΕΞΙΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ  – ΜΕΛΟΣ
 3. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΜΕΛΟΣ
 4. ΝΙΚΟΛΕΤOY ΧΑΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΜΕΛΟΣ
 5. ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΜΕΛΟΣ
 6. ΤΟΥΓΟΥΝΤΖΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΜΕΛΟΣ
 7. ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ ΧΑΝΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ – ΜΕΛΟΣ 
 8. ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – ΜΕΛΟΣ
 9. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΜΕΛΟΣ
 10. ΜΑΝΤΕΛΗ ΘΕΚΛΑ –  ΜΕΛΟΣ
 11. ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ – Δ/ΝΤΗΣ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
 12. ΠΛΕΣΤΗ ΕΛΕΝΗ – Δ/ΝΤΡΙΑ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
 13. ΤΖΩΡΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ  – ΠΡΟΪΣΤ. 1ου ΝΗΠ/ΓΕΙΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: ΜΠΟΥΡΣΙΝΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

  1. ΓΚΟΛΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
  2. ΡΑΦΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΜΕΛΟΣ
  3. ΓΑΛΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΜΕΛΟΣ
  4. ΔΗΜΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ – ΜΕΛΟΣ
  5. ΜΑΚΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ – ΜΕΛΟΣ
  6. ΜΑΚΡΗ ΝΑΝΣΥ – ΜΕΛΟΣ
  7. ΜΙΧΑΛΑΡΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΜΕΛΟΣ
  8. ΔΙΑΛΕΚΤΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ – ΜΕΛΟΣ
  9. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ – Δ/ΝΤΗΣ ΓΥΜΝ. Ν. ΠΕΝΤΕΛΗΣ
  10. ΠΙΛΙΣΣΑΣ ΑΝΕΣΤΗΣ – Δ/ΝΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ Ν. ΠΕΝΤΕΛΗΣ
  11. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΙΛΤΟΣ – ΜΕΛΟΣ
  12. ΙΣΙΔΩΡΑ ΒΑΣΙΛΗ – ΜΕΛΟΣ
  13. ΜΟΡΦΙΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΜΕΛΟΣ
Δημοτική Επιτροπή Παιδείας

Δημοτική Επιτροπή Παιδείας

 

Σύμφωνα με την  Απόφαση Δημάρχου 2128/2019 : Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Πεντέλης 2019-2021 η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για το 2019-2021 συγκροτείται από τους παρακάτω:

α. Μαρκαντώνη Φωτεινή, Δημοτική Σύμβουλο, Πρόεδρος

β. Μαρκότση Ιωάννη, Διευθυντή του ΓΕΛ Μελισσίων, τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον κ. Πιλισσά Ανέστη, Διευθυντή του ΓΕΛ Νέας Πεντέλης, ως εκπροσώπους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας.  Διευθυντή Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

γ. Κορδονούρη Παναγιώτη, Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον κ. Χαλεπλή Σπυρίδων, Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, ως εκπροσώπους της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας.

δ . Μπαραμπούτη Μελπομένη, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πεντέλης, τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον κ. Τσιρίγο Νικήτα, Εκπαιδευτικό του 16ο Δημοτικού Χαλανδρίου, ως εκπροσώπους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π Ε ‘’ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ‘’.

ε. Κορναράκη Αφροδίτη , Εκπαιδευτικό του 8ου Γυμνασίου Χαλανδρίου , τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον κ. Ζαφειρόπουλο Βασίλη, Διευθυντή του Γυμνασίου Πεντέλης, ως εκπροσώπους του Συλλόγου Εκπ/κών Α – Γ ΕΛΜΕ Β΄ Αθήνας.

στ. Σουλίου Αθηνά, Εκπαιδευτικό του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την κα Τσιπλητάρη Μαρία, Εκπαιδευτικό του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, ως εκπροσώπους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου.

ζ. Μαδάκη Νικόλαο, τακτικό μέλος, με αναπληρωτές την κα Θεοδωρίδου Βέρα και τον κ. Χριστόπουλο Κωνσταντίνο, ως εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων Δήμου Πεντέλης.

Γραμματέας της επιτροπής ορίζεται η υπάλληλος του Δήμου κα Σιρμποπούλου Ευθυμία και αναπληρώτρια η υπάλληλος κα Δεμερτζή Ευδοξία.

O Δήμος Πεντέλης δημιουργεί Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά 5-12 ετών και καλεί τους γονείς που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή.

Πρωτοβουλίες Σχολείων του Δήμου Πεντέλης

Ψηφιακή Σχολική Βιβλιοθήκη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων

 

 

 

Προτείνουμε σε όλα τα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία και στους Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης e-me, την “κυψέλη” της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ του 1ου Δ.Σ. Μελισσίων Αττικής.

 

Μπορείτε να επισκεφτείτε την “κυψέλη” πατώντας στο λογότυπο ή τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://e-me.edu.gr/groups/MELISSIA1SCHOOLLIBRARY

 

Η κυψέλη είναι δημόσια, με δημόσιο τοίχο και δεχόμαστε με χαρά ως ακόλουθους ή μέλη μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΠΣΔ.

 

Στην κυψέλη της ψηφιακής βιβλιοθήκης θα βρείτε βιβλία, κόμικς, εκπαιδευτικά φυλλάδια, φωτογραφικά λευκώματα και περιοδικά ελεύθερης διανομής σε ψηφιακή μορφή είτε για να τα διαβάσετε είτε για να τα ακούσετε μέσω του επιτραπέζιου υπολογιστή, φορητού υπολογιστή, ταμπλέτας ή έξυπνου τηλεφώνου σας. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε εικονικά μουσεία και χώρους πολιτισμού της χώρας μας αλλά και άλλων χωρών για να θαυμάσετε τις συλλογές τους σε αρχαιολογικά ευρήματα, έργα τέχνης κ.ά. Ακόμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε εκπαιδευτικά βίντεο, παιδικές θεατρικές παραστάσεις και ταινίες μικρού μήκους!

 

Η πρόσβαση στην ψηφιακή βιβλιοθήκη επιτρέπεται μόνο σε μαθήτριες/μαθητές και εκπαιδευτικούς Δημόσιων σχολείων, εγγεγραμμένων στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

 

Ευχαριστούμε τον μαθητή, Χρίστο Δεπούντη, για την φιλοτέχνηση και επιμέλεια του λογότυπου!