Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

4 Δεκεμβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

2ο Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους: Μουσική Παράσταση “Ο Τελευταίος Παλαιολόγος”, από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, Τρίτη 18 Ιουλίου & ώρα 20:30 στην Ιερά Μονή Πεντέλης

Στο πλαίσιο του 2ο Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους την Τρίτη 18 Ιουλίου & ώρα 20:30 στην Ιερά Μονή Πεντέλης, θα παρουσιαστεί από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, η Μουσική Παράσταση “Ο Τελευταίος Παλαιολόγος”.

Η μουσική παράσταση «Ο Τελευταίος Παλαιολόγος» είναι ένα Βυζαντινό Ορατόριο, το οποίο προσφέρεται σε ένα σύγχρονο πολυμεσικό περιβάλλον, αφιερωμένο στα γεγονότα της Άλωσης της Πόλης, με επίκεντρο την επέτειο 570 ετών, και το μαρτυρικό θάνατο του τελευταίου Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Η παράσταση δομείται επάνω στο διαχρονικό διάλογο της ψαλτικής τέχνης με την ευρύτερη μουσική παράδοση της Ρωμιοσύνης και υφαίνεται στα «αιματοβαμμένα» στημόνια των αλησμόνητων πατρίδων (Σμύρνη, Πόντος, Καππαδοκία).

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον επιβλητικό, ιστορικό χώρο της Ιεράς Μονής Πεντέλης και προβάλλει εμφατικά την ενότητα υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ανατροφοδοτεί την ιστορική μνήμη της Πεντέλης ως βυζαντινού και μεταβυζαντινού τοπόσημου. Το ηχοτοπίο της παράστασης περιλαμβάνει video mapping projection, χρήση νέων τεχνολογιών και εικοσαμελή χορό ψαλτών, η ερμηνεία των οποίων θα συνοδεύεται από σύνολο παραδοσιακών οργάνων, σύγχρονα όργανα – samplers και αφηγητές.

Φορέας διοργάνωσης και διοικητικής μέριμνας της εκδήλωσης είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΥΤΕΡΠΗ.

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο