Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

5 Δεκεμβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

2o Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους: Ρεσιτάλ Πιάνου από τον διακεκριμένο πιανίστα, Μάριο Παντελιάδη, Δευτέρα 4/9, στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Το πρόγραμμα ξεκινάει με τις Μπαγκατέλλες (έργο 126 του L. v. Beethoven), μινιατούρες γεμάτες βάθος, εσωτερική έκφραση αλλά και χιούμορ και συνεχίζουμε με μινιατούρες του G. Rossini από τα «Αμαρτήματα των γηρατειών» γραμμένες για ιδιωτικές συναθροίσεις, κι αυτές έργα με φρεσκάδα, πνεύμα ειρωνείας και διασκέδασης.

Η Ιονική σουίτα του Μάνου Χατζηδάκι δίνει τη θέση της στο πρόγραμμα ως γέφυρα μεταξύ της ελληνικής και της «δυτικής» μουσικής, από την οποία είναι εμπνευσμένη, αποτελούμενη από 5 μέρη.

Στη συνέχεια, οι επιλογές από τα 22 τραγούδια και χορούς του Γ. Κωνσταντινίδη μάς εισάγει στην ελληνική παράδοση, ραφιναρισμένη με την προσωπική χροιά του συνθέτη.

Τέλος, η Islamei του M. Balakirev, έργο απαιτητικής δεξιοτεχνίας που βασίζεται κι αυτό σε παραδοσιακά θέματα (της ρωσικής παράδοσης αυτή τη φορά) υπό το πρίσμα ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες του ύστερου ρομαντισμού.

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο