Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Εκδήλωση από το Δήμο Πεντέλης και το Σωματείο Ένωση Μικρασιατών Μελισσίων στο πλαίσιο της επετείου μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή: «Φωνές Μικρασιατικού Ελληνισμού» – Μνήμες, αναφορές κληρονομιά Μικρασιατικού Ελληνισμού. Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30, στο Ανοικτό Θεατράκι Μελισσίων

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Πεντέλης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:30, στο Ανοικτό Θεατράκι Μελισσίων (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης), διοργανώνει σε συνεργασία με το σωματείο Ένωση Μικρασιατών Μελισσίων την εκδήλωση «Φωνές Μικρασιατικού Ελληνισμού – Μνήμες, αναφορές, κληρονομιά Μικρασιατικού Ελληνισμού».

Στην εκδήλωση θα παρουσιασθεί ο Ελληνικός πολιτισμός που υπήρχε στη Μικρασία από αρχαιοτάτων χρόνων με ένα ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ και με σχετική ομιλία και θα ακολουθήσουν μικρασιάτικα τραγούδια και χοροί καθώς και θα ακουστούν αφηγήσεις της Αγγέλας Παπάζογλου και ανακοινώσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετέχουν:

  1. Η κεντρική ομιλήτρια, η κα Αθηνά Κοβάνη, φιλόλογος, διδάκτωρ Παν. Αθηνών
  2. Η χορωδία του Σωματείου «Ύμνος και Παράδοση» με παραδοσιακά μικρασιατικά τραγούδια υπό την κ. Νινέτα Μπέη
  3. Ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων υπό τον κ. Αλέξανδρο Τσίτο
  4. Το τμήμα παραδοσιακών χορών του Μικρασιατικού Πολιτιστικού Συλλόγου Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε με μικρασιάτικους χορούς.
  5. Το τμήμα παραδοσιακών χορών της Πνευματικής Πολιτιστικής και Κοινωνικής Κίνησης Βορείων Προαστίων επίσης με μικρασιάτικους χορούς και
  6. Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» με ποντιακούς χορούς.

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο